Pasaulē
2015. gada 15. novembris, 12:05

Parīzē atrasta viena no teroristu uzbrukumos izmantotajām automašīnām

Jauns.lv

Parīzes piepilsētā Monreijā atrasta melna automašīna "SEAT", ko izmantojuši teroristi naktī uz sestdienu notikušajos uzbrukumos, svētdien paziņojusi policija.

Avoti policijā arī apstiprināja, ka aizturēti seši cilvēki, kas saistīti ar vienu no teroristiem - 29 gadus veco Francijas pilsoni Omaru Ismailu Mostefaju.

Aizturēto vidū ir arī Mostefajas tēvs, brālis un svaine.

Kā ziņots, teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainotie. Atbildību par terora aktiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Uzbrukumi notika sešās vietās Parīzē un tos īstenoja septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās, bet vienu nošāva policija.

Teroristi darbojās trīs komandās un bija bruņojušies Kalašņikova automātiem un pašnāvnieku vestēm.

Par saistību ar teroraktiem Beļģijā arestēti vairāki cilvēki, tostarp persona, kas uzbrukuma brīdī, domājams, atradusies Parīzē.

Parīzes prokurors Fransuā Molins iepriekš pavēstīja, ka viena no automašīnām, ko izmantojuši teroristi, bijusi reģistrēta Beļģijā. Arī aculiecinieki Parīzē sacīja, ka daži teroristi ieradušies automašīnā ar Beļģijas numura zīmēm.

Tikmēr Grieķijas varasiestādes apstiprinājušas, ka pase, kas tika atrasta pie viena no teroristiem, piederējusi vīrietim, kurš oktobrī bija reģistrējies kā bēglis Grieķijas salā Lerā. Grieķu policija pieļauj, ka pirms teroraktiem pase varētu būt nonākusi arī cita cilvēka rokās.

Pēc Francijas kolēģu lūguma, grieķu policija arī pārbauda kāds citas personas pirkstu nospiedumus.

Ja pase vai pirkstu nospiedumi atbildīs teroristiem, tas nozīmēs, ka viņi ieradušies Eiropā kopā ar bēgļiem un nelegālajiem imigrantiem.

Bavārijas federālās zemes premjerministrs Horsts Zēhofers sestdien pavēstīja, ka ir "pamats uzskatīt", ka pagājušajā nedēļā Vācijas dienvidos aizturētais vīrietis, kura automašīnā atrasti automātiskie ieroči un sprāgstvielas, bijis saistīts ar uzbrucējiem Parīzē.

Tomēr Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs noraidīja šādas saiknes pastāvēšanu un aicināja izvairīties vilkt nepārdomātas saites bēgļu jautājumu.

LETA, AFP