Pasaulē
2015. gada 15. novembris, 13:34

Parīzes teroraktos bojāgājušo vidū ir Vācijas, Lielbritānijas, Beļģijas un vairāku citu valstu pilsoņi

Jauns.lv

Parīzē naktī uz sestdienu notikušajos teroraktos bojāgājušo 129 cilvēku vidū ir Vācijas, Lielbritānijas, Beļģijas un vairāku citu valstu pilsoņi, ziņo mediji.

Vācijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka teroraktos miris viens Vācijas pilsonis, bet nepaskaidroja, vai mirušais ir upuris vai viens no teroristiem.

Arī Lielbritānijas Ārlietu ministrija ziņoja, ka uzbrukumos gājis bojā vismaz viens tās pilsonis, bet mirušo varētu būt arī vairāk.

Tikmēr Beļģijas Ārlietu ministrijas sniegtā informācija liecina, ka miruši trīs tās pilsoņi, tostarp viena persona, kurai bijusi arī Francijas pilsonība.

Alžīrijas mediji, atsaucoties uz amatpersonām, vēstīja, ka uzbrukumos gājuši bojā divi alžīrieši - 40 gadus veca sievietes un 29 gadus vecs vīrietis.

Arī no Čīles saņemtas ziņas par diviem bojāgājušiem.

Marokas vēstniecība Francijā paziņoja, ka teroraktos miris viens Marokas pilsonis un vēl viens ievainots.

Portugāles valdība ziņoja, ka uzbrukumos dzīvību zaudējuši divi tās pilsoņi, no kuriem vienam bijusi dubultā Francijas un Portugāles pilsonība.

Arī Rumānija ziņoja par diviem bojāgājušajiem, bet Spānija informēja, ka uzbrukumā "Bataclan" koncertzālē nogalināts viens tās pilsonis.

Teroraktos nogalināts arī viens Zviedrijas pilsonis un viens ievainots, ziņoja Ārlietu ministrija, piebilstot, ka informācija vēl tiek pārbaudīta.

Tunisijas Ārlietu ministrija apstiprināja, ka teroraktos bojāgājušo vidū ir arī divas tunisietes - māsas, kuras dzīvoja Francijā un Parīze svinēja kāda drauga dzimšanas dienu.

Domājams, ka mirušo vidū ir arī viens ASV pilsonis, kāds students no Kalifornijas, liecina viņa universitātes sniegtā informācija.

Vēl divi ASV pilsoņi, viena sieviete no Šveices un divi brazīlieši teroraktos ievainoti.

LETA, AFP