Francija dod prettriecienu, šonakt Sīrijā nometot 20 bumbas galvenajā ISIS pilsētā
Šajā gaisa triecienā 12 kara lidmašīnas, tai skaitā 10 iznīcinātāji, nometa uz mērķiem Rakā 20 bumbas. Šajā attēlā: paceļas iznīcinātājs, kuru vada franču tautības pilots.
Pasaulē
2015. gada 16. novembris, 09:18

Francija dod prettriecienu, šonakt Sīrijā nometot 20 bumbas galvenajā ISIS pilsētā

Jauns.lv

Francijas kara lidmašīnas svētdien bombardēja džihādistu grupējuma “Islāma valsts” galveno Sīrijā kontrolēto pilsētu Raku, iznīcinot komandposteni un mācību nometni, paziņoja Francijas Aizsardzības ministrija.

Tas bija Francijas pirmais gaisa trieciens pret “Islāma valsti” kopš piektdien Parīzē sarīkotajiem teroraktiem, par kuriem ir uzņēmies atbildību šis grupējums.

Šajā gaisa triecienā 12 kara lidmašīnas, tai skaitā 10 iznīcinātāji, nometa uz mērķiem Rakā 20 bumbas.

"Pirmo iznīcināto mērķi “Daesh” (“Islāma valsts”) bija izmantojusi par komandposteni, džihādistu rekrutēšanas centru un ieroču un munīcijas noliktavu. Otrajā mērķī bija teroristu apmācības nometne,” teikts Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Lidmašīnas izlidoja no Jordānijas un Apvienotajiem Arābu Emirātiem, un gaisa trieciens tika veikts koordinācijā ar ASV bruņotajiem spēkiem.

Jau vēstīts, ka Francijas prezidents Fransuā Olands sestdien vainoja “Islāma valsti” Parīzē sarīkotajos teroraktos, kuros nogalināti vismaz 129 cilvēki, un nosauca tos par “karadarbību”. Neilgi pēc Olanda paziņojuma “Islāma valsts” uzņēmās atbildību par šiem teroraktiem.

Francija piedalās ASV vadītās koalīcijas gaisa triecienos pret "Islāma valsti" Irākā un Sīrijā, kur grupējums pēc tam, kad sagrāba plašas teritorijas šajās valstīs, pērn izsludināja islāma kalifātu.

Irākā Francija gaisa triecienus veic vairāk nekā gadu, bet septembrī pieņēma lēmumu sākt tos arī Sīrijā.

LETA/Foto: Reuters