Francijas premjers: "Tiek plānoti jauni terorakti arī pret citām Eiropas valstīm"
Maniels Valss šorīt paziņoja, ka viņa rīcībā ir informācija, ka teroristi joprojām perina un turpina gatavot jaunus uzbrukumus.
Pasaulē
2015. gada 16. novembris, 09:57

Francijas premjers: "Tiek plānoti jauni terorakti arī pret citām Eiropas valstīm"

Jauns.lv

Francijas varas iestādes uzskata, ka tiek plānoti jauni terorakti Francijā un citās Eiropas valstīs pēc piektdien Parīzē notikušajiem, pirmdien paziņoja premjerministrs Maniels Valss.

"Mēs zinām, ka tika gatavotas un vēl arvien tiek gatavotas operācijas ne tikai pret Franciju, bet arī pret citām Eiropas valstīm,” sacīja Valss.

Viņš uzsvēra, ka terorisma draudi valstī saglabājas.

"Terorisms ir devis triecienu un var dot vēl vienu šajās dienās, tuvākajās nedēļās. Es to saku nevis tāpēc, lai iebiedētu, bet gan tāpēc, lai franči to apzinātos," premjers paziņoja radiostacijas RTL raidījumā.

"Mēs vēl ilgi dzīvosim ar šiem terorisma draudiem," viņš piebilda.

Francijas premjerministrs Manuels Valss pirmdien paziņojis, ka Parīzes terorakti organizēti un izplānoti Sīrijā.

Tomēr premjers norādīja, ka epicentrs cīņai pret teroristu grupējumu "Islāma valsts" neatrodas Sīrijā, bet gan Irākā,

"Tur likta uz spēles nākotne," paziņoja Valss.

Teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti aptuveni 130 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Uzbrukumi notika sešās vietās Parīzē un tos īstenoja septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās, bet vienu nošāva policija. Teroristi darbojās trīs komandās un bija bruņojušies Kalašņikova automātiem un pašnāvnieku vestēm.

LETA/Foto: Reuters