Francijas policija veic reidus pret islāmistiem. Aizturēti vairāki cilvēki, konfiscēts raķešmetējs
Kopš Parīzes teroraktiem Francijas policija veikusi vairāk nekā 150 reidus pret islāmistiem.
Pasaulē
2015. gada 16. novembris, 11:11

Francijas policija veic reidus pret islāmistiem. Aizturēti vairāki cilvēki, konfiscēts raķešmetējs

Jauns.lv

Francijas policija ir sākusi reidus vairākās pilsētās, lai noskaidrotu potenciālus teroristus un iespējamus Parīzē piektdien notikušo teroraktu līdzdalībniekus, ziņo britu laikraksts “Guardian” no Parīzes.

Reidi tika veikti galvenokārt Tulūzā un Grenoblē, kā arī kādā Parīzes piepilsētā, un tajos piedalījās taktiskās apakšvienības, kas specializējušās cīņai pret teroristiem.

Grenoblē tika aizturēti vairāki cilvēki un tika konfiscēti šaujamieroči.

“Guardian” atzīmēja, ka informācija par reidiem vēl nav oficiāli apstiprināta.

Ziņu avoti policijā vēlāk paziņoja, ka Francijas policija pirmdienas rītā veikusi desmitiem reidu pret islāmistiem galvenokārt Lionas pilsētā un tās apkārtnē, aizturot piecus cilvēkus un konfiscējot ieroču arsenālu.

Lionā un tās apkaimē veikti 13 reidi, aizturēti pieci cilvēki un konfiscēts raķešmetējs, Kalašņikova automāts, pistoles un pretložu vestes.

Jau vēstīts, ka piektdienas vakarā teroraktos Francijas galvaspilsētā bojā gājuši ir 129 cilvēki, bet 352 cilvēki ir ievainoti. Uzbrukumos dzīvību zaudēja arī septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās paši.

Atbildību par uzbrukumiem, kas notika sešās vietās Parīzē, uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Francijas kara lidmašīnas svētdien bombardēja “Islāma valsts” galveno Sīrijā kontrolēto pilsētu Raku, iznīcinot komandposteni un mācību nometni. Tas bija Francijas pirmais gaisa trieciens pret “Islāma valsti” kopš piektdien Parīzē sarīkotajiem teroraktiem.

Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss G20 samitā Turcijas pilsētā Antaljā paziņoja, ka Francijai ir “likumīgas tiesības” dot triecienus “Islāma valstij” pēc teroraktiem Parīzē. Viņš atzina, ka lēmumam bombardēt Raku “bija politisks raksturs”.


BNS/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA