Plašos reidos Briselē meklē teroristu Salahu Abdeslamu. FOTO. VIDEO
Briseles Molenbekas rajonā izvērsta policijas operācija.
Pasaulē
2015. gada 16. novembris, 15:31

Plašos reidos Briselē meklē teroristu Salahu Abdeslamu. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Briseles Molenbekas rajonā pirmdien izvērsta policijas operācija saistībā ar Parīzē notikušajiem teroraktiem, lai arestētu vienu no galvenajiem par teroraktiem aizdomās turamajiem Salehu Abdeslamu, paziņojuši prokurori.

Beļģija saistībā ar Parīzes teroraktiem apsūdz divus cilvēkus

Beļģijas varasiestādes izvirzījušas apsūdzības par līdzdalību terorismā diviem cilvēkiem, kas tika aizturēti saistībā ar Parīzē nule kā notikušajiem teroraktiem, pirmdien pavēstīja prokuratūra.

Diviem cilvēkiem izvirzītas apsūdzības "par teroraktu un līdzdalību teroristu grupējuma aktivitātēs". Pieci citi, kas arī tika aizturēti nedēļas nogalē, atbrīvoti bez apsūdzību izvirzīšanas, teikts prokuratūras paziņojumā.

Apsūdzēto vārdus prokuratūra neatklāj.

Viens no atbrīvotajiem ir Mohameds Abdeslams. Viņa brālis Brahims piedalījās Parīzes teroraktos. Policija šobrīd cenšas notvert citu viņa brāli Salahu.

Prokuratūra apstiprināja, ka Briselē pirmdien īstenotajā vērienīgajā policijas operācijā, kuras mērķis bija Salaha Abdeslama arests, neviens nav aizturēts.

Policija meklēšanā izmanto skaļruņus

Policijas īpašie spēki izmantojuši skaļruņus, lai dotu rīkojumus kādas ēkas iemītniekiem atvilkt logiem aizkarus un vienai personai iznākt laukā, ziņoja raidorganizācija RTBF.

Rajonā visur bija redzami policijas īpašie spēki.

Prokuratūras preses pārstāvis paziņoja, ka operācija ir pabeigta, bet neviens nav arestēts. Britu medijs "Mail Online" gan ziņo, ka Salehs aizturēts.

Viens no Abdeslama brāļiem Brahims Abdeslams identificēts kā viens no Parīzes teroraktu veicējiem.

Citu viņa brāli Mohamedu Abdeslamu Beļģijas varasiestādes kopā ar vēl četriem pēc uzbrukumiem arestētajiem aizdomās turamajiem pirmdien atbrīvojušas bez apsūdzību izvirzīšanas.

Beļģija svētdien izdeva starptautisku aresta orderi 26 gadus vecajam Salaham Abdeslamam, kurš dzīvoja Molenbekā.

Varasiestādes uzskata, ka Francijas pilsonis Abdeslams palīdzēja izplānot uzbrukumus.

Izmeklētāji uzskata, ka Abdeslams bija viens no cilvēkiem, kas iznomāja automašīnas uzbrukumu īstenošanai. Sestdien viņš tika apturēts uz Francijas-Beļģijas robežas, bet vēlāk atbrīvots. Francijas policija lūgusi sabiedrību sniegt jebkuru informāciju, kas varētu novest pie viņa aresta. Policija brīdinājusi, ka aizdomās turamais ir bīstams, un cilvēki aicināti viņam netuvoties, bet paziņot policijai.

Francijas policija nonāca uz pēdām brāļiem pēc tam, kad tika atrastas divas uzbrukumos izmantotās automašīnas. Viens transporta līdzeklis tika atrasts netālu no koncertzāles "Bataclan", kur tika nogalināti 89 cilvēki, un otrs - vienā no Parīzes piepilsētām.

Izmeklētāju atklājumi pievērsuši sabiedrības uzmanību Briseles Molenbekas rajonam.

Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels svētdien atzina, ka šis rajons ir "milzīga problēma", ņemot vērā tā pagātnes saikni ar starptautisko terorismu un ekstrēmismu.

Briselē notver kādu aizdomās turamo sakarā ar teroraktu Parīzē - video:

LETA/Foto: EPA/LETA, Reuters, AFP/LETA

Tēmas