Arī šis jaunais izskatīgais cilvēks izrādījās viens no Parīzes džihādistiem. FOTO
20 gadu vecais Hadfi - Beļģijā dzīvojošs marokānis, kurš nereti apmeklēja Sīriju.
Pasaulē
2015. gada 17. novembris, 09:30

Arī šis jaunais izskatīgais cilvēks izrādījās viens no Parīzes džihādistiem. FOTO

Jauns.lv

Baseini, saule, kokteiļi - tāda bija dzīve 20 gadus vecajam Bilalam Hadfi, kurš, uzspridzinoties terorista-pašnāvnieka vestē pie stadiona Parīzē, līdzi paņēma pārdesmit nevainīgu cilvēku dzīvības. Tagad, turpinoties traģēdijas izmeklēšanai, internetā publiskoti foto no jaunieša "Facebook" lapas, ļaujot ieskatīties masu slepkavas virtuālajās izpausmēs.

Ārzemju mediji Bilalu Hadfi dēvē par "Babyface", aptuvenā tulkojumā - 'bučmūlītis'. Glītais un inteliģentais jaunietis pastāvīgi dzīvoja Beļģijā, taču ceļoja arī uz Sīriju, kas tiek uzskatīta par šobrīd aktuālāko džihādistu "kalvi". Tieši biežo ceļojumu dēļ Hadfi jau iepriekš bija Beļģijas drošības dienestu uzmanības lokā, taču pēc atgriešanās no Sīrijas 2014.gada pavasarī no terorisma apkarotāju "radariem" pazuda, ziņo britu mediji.

Savu "Facebook" kontu jaunietis izveidoja 2011.gadā. Divus gadus vēlāk tajā parādījās attēls ar Hadfi un dažiem citiem jauniešiem kādu protestu ietvaros stāvot uz policijas auto jumta. Kadrs parakstīts ar vārdiem "F*ck the police". Šī attēla dēļ jaunietis nonāca policijas uzmanības lokā. Daži citi attēli jaunieša profilā liecina par gluži parasta cilvēka dzīvi - visvairāk ir fotogrāfiju no atpūtas pie baseina. Vēlāk šos kadrus papildināja arī bildes ar ieročiem rokās, domājams, spēļu ieročiem.

Šī gada 1.jūlijā jaunietis tuvplānā nofotografējis AK-17 automātu, parakstot to ar vārdiem "Yo, president!" un "ietagojot" attēlā kādu savu draugu.

Bilals Hadfi bija marokāņu izcelsmes jaunietis, kurš dzīvoja Beļģijā. Policija viņu raksturo kā visai izglītotu un inteliģentu cilvēku. Hadfi bija viens no trim pašnāvniekiem, kuri uzspridzinājās futbola laukuma tuvumā.

Kā vēsta izmeklētāji, Hadfi feisbuka konts vedis uz pēdām kādam cilvēkam, kurš ir ģimenes loceklis vēl vienam no Parīzes teroraktu rīkotājiem. Paša Hadfi profili sociālajos tīklos jau izdzēsti.

Kasjauns.lv/Foto: Facebook

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.