Pasaulē
2015. gada 17. novembris, 23:11

Brālis mudina aizdomās par Parīzes teroraktiem turēto Salahu Abdeslamu padoties

Jauns.lv

Aizdomās par Parīzes teroraktu sarīkošanu turētā Salaha Abdeslama brālis Mohameds otrdien aicināja brāli padoties likumsargiem.

"Es viņam iesaku padoties policijai," Francijas telekanālam BFMTV Beļģijā sacīja Mohameds Abdeslams.

"Labākais, ko viņš var darīt, ir padoties, lai tieslietu sistēma var izgaismot šo lietu. Es jums atgādinu, ka Salaham nav bijusi iespēja izstāstīt policijai savu šī stāsta pusi, un tāpēc viņš ir uzskatāms par nevainīgu," norādīja Mohameds.

Francija norādījusi, ka saistībā ar Parīzes teroraktiem "bīstamais" Salahs Abdeslams ir izsludināts meklēšanā un trešais brālis Brahims bijis viens no slaktiņa teroristiem pašnāvniekiem.

Beļģijas policija, sestdien veicot virkni arestu, aizturēja arī Mohamedu, tomēr viņš kopā ar četriem citiem aizdomās turētajiem pirmdien tika atbrīvots bez apsūdzību izvirzīšanas.

Diviem citiem aizdomās turētajiem izvirzītas apsūdzības par saistību ar terorismu.

"Mēs esam ģimene. Mēs domājam par viņu. Mēs vēlāmies uzzināt, kur viņš ir, vai viņš ir pārbijies, vai viņš ēd," atzina brālis.

Mohameds Abdeslams Beļģijas televīzijai RTL, runājot ģimenes mājā Briselē, pirmdien sacīja, ka "viņš šeit uzauga, mācījās šeit, viņš ir pilnīgi normāls čalis".

Teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti.

"Islāma valsts" izplatījusi paziņojumu, uzņemoties atbildību par teroraktiem.

LETA, AFP