Policijas reida laikā Sendenī divi nogalinātie, uzspridzinājusies pašnāvniece. FOTO. VIDEO
Pēc policijas amatpersonu neoficiāli teiktā, operācija ir vērsta pret 28 gadus veco Beļģijas pilsoni Abdelhamidu Abaudu, kurš tiek turēts aizdomās par Parīzes teroraktu organizēšanu.
Pasaulē
2015. gada 18. novembris, 09:16

Policijas reida laikā Sendenī divi nogalinātie, uzspridzinājusies pašnāvniece. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 21:18) Francijas galvaspilsētas Parīzes Sendenī rajonā trešdien notika policijas operācija saistībā ar pagājušās nedēļas teroraktiem, un tajā kādā dzīvoklī gājuši bojā divi cilvēki - nogalināts saistībā ar terorismu aizdomās turēts islāmists, kas iespējams, ir Parīzes teroraktu organizētājs, un uzspridzinājusies sieviete, kurai bijusi spridzekļu josta, vēstīja aģentūra AFP, atsaucoties uz amatpersonām.

Septiņi cilvēki aizturēti, tostarp dzīvokļa īpašnieks, kurš nesen izīrējis dzīvokli islāmistiem. Aģentūrai AFP viņš teica, ka dzīvokli izīrējis pēc drauga lūguma, un neesot zinājis, ka viņa īrnieki ir teroristi.

Policijas rīcībā bija informācija, ka dzīvoklī atradies 27 gadus vecais marokāņu izcelsmes Beļģijas pilsonis Abdelhamids Abaauds, kurš tiek turēts aizdomās par Parīzes teroraktu organizēšanu. Laikraksts "Washington Post", atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, ziņoja, ka nogalinātais ir Abaauds, bet sieviete, kas uzspridzinājās, - viņa māsīca, tomēr Parīzes prokurors Fransuā Molēnss žurnālistiem trešdienas vakarā teica, ka neviens no abiem bojāgājušajiem pagaidām nav identificēts, bet ir droši zināms, ka aizturēto vidū Abaauda nav.

No ēkas, kurā notika operācija, bija dzirdami šāvieni un sprādzieni. No saviem mājokļiem tika evakuēti tuvākās apkārtnes iedzīvotāji.

Operācijas laikā viegli ievainoti pieci policisti un gājis bojā policijas suns.

Aģentūra "Reuters" atsaucoties uz informētiem avotiem Francijas policijā, vēstīja, ka islāmisti, kas atradās dzīvoklī, plānojuši ceturtdien sarīkot uzbrukumus pie Parīzes esošajā biznesa rajonā Defansā - paredzētie mērķi bijuši iepirkšanās centrs "Quatre Temps" un Defansas galvenais laukums, kuru ieskauj biroju augstceltnes. Par šo uzbrukumu plānošanu Francija saņēmusi informāciju no Marokas specdienesta.

Jau ziņots, ka 13.novembrī Parīzē notika vairāki teroristu uzbrukumi, kuros zaudējuši dzīvību 129 cilvēki, bet vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Francijas valdība trešdien paziņoja, ka visi bojāgājuši ir identificēti, bet slimnīcās vēl atrodas 221 ievainotais.


BNS/Foto:AFP/LETA, EPA/LETA