Francijas un Krievijas gaisa uzlidojumos Sīrijā likvidēti vismaz 33 islāmisti
Francijas un Krievijas gaisa uzlidojumos Sīrijā pēdējo 72 stundu laikā likvidēti vismaz 33 teroristu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki.
Pasaulē
2015. gada 18. novembris, 13:13

Francijas un Krievijas gaisa uzlidojumos Sīrijā likvidēti vismaz 33 islāmisti

Jauns.lv

Francijas un Krievijas gaisa uzlidojumos Sīrijā pēdējo 72 stundu laikā likvidēti vismaz 33 teroristu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki, trešdien paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vairāki desmiti islāmistu kaujinieku arī ievainoti, ziņoja SOHR.

Uzlidojumi veikti ieroču noliktavām, kazarmām un kontrolpunktiem "Islāma valsts" Sīrijā kontrolēto teritoriju galvaspilsētā Rakā.

Francija pastiprināja uzlidojumus Rakai pēc 13.novembrī notikušajiem teroraktiem Parīzē, kur tika nogalināti vismaz 129 cilvēki.

Arī Krievija otrdien sāka intensīvāk bombardēt Raku pēc tam, kad Maskava apstiprināja teroristu uzbrukumu ka galveno cēloni pasažieru lidmašīnas katastrofai 31.oktobrī Ēģiptē.

Krievijas aviolaineris "Airbus A321" nogāzās īsi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā. Lidmašīnā, domājams, atradās bumba, kā rezultātā lidaparāts uzsprāga un nogāzās. Katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans norādīja, ka nelielo nogalināto kaujinieku skaitu var izskaidrot ar faktu, ka kaujinieki bija to gaidījuši.

"Pie noliktavām un kazarmā atradās tikai sargi un vairums nogalināto bija kontrolpunktos," sacīja Abdelrahmans.

LETA/Foto: AFP/LETA