Notiesāts jaunietis, kurš studiju naudu iztērējis, lai pievienotos "Islāma valstij"
19 gadus vecais britu jaunietis Jahja Rašids savu studiju kredītu iztērējis, lai pievienoto teroristiem.
Pasaulē
2015. gada 19. novembris, 21:31

Notiesāts jaunietis, kurš studiju naudu iztērējis, lai pievienotos "Islāma valstij"

Jauns.lv

19 gadus vecais britu jaunietis Jahja Rašids, kurš iztērējis savu studiju kredītu, lai dotos uz Turcijas-Sīrijas robežu un pievienotos džihādistu grupējumam "Islāma valsts", atrodas aiz restēm Lielbritānijā, ceturtdien paziņoja policija.

Rašids samaksājis 906 sterliņu mārciņas (1300 eiro) par sevi un vēl četriem draugiem, lai februārī varētu nokļūt Turcijas robežpilsētā Gaziantepā.

Turcijas policija arestējusi Rašidu, kuram tobrīd bija vien 18 gadu, un deportējusi viņu atpakaļ uz Lielbritāniju, kur viņš uzreiz arestēts.

Policija uzskata, ka viņa ceļojuma biedri iekļuvuši Sīrijā un joprojām atrodas tur.

Rašidam, kura ģimene ir no Somālijas, trešdien saistībā ar apsūdzībām terorismā piespriesti pieci gadi jauno likumpārkāpēju cietumā.

"Jūs sacījāt zvērinātajiem, ka jūs nekad neesat turējis rokās ieroci, un nav nekāda pamata uzskatīt, ka tas nebūtu tiesa," pieņemtos spriedumu, sacīja tiesnesis Filips Kacs. "Bet Dievs vien zina, ko jūs būtu darījis kā "Islāma valsts" karavīrs."

Rašida advokāts Marks Makdonalds uzstāja, ka viņa klients gribējis vien dzīvot "islāma utopijā", nevis karot.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Atbilstoši Interpola aplēsēm "Islāma valsts" rindās šobrīd karo 25 000 ārzemnieku.

LETA/Foto: Facebook.com