Teroriste pašnāvniece Hasna dzīvojusi mūsdienīgu dzīvi, par reliģiju neinteresējās
Hasnai Aitbulahenai nav bijusi interese par reliģiju, viņa nekad nav lasījusi Korānu, bet musulmaņu drēbes sākusi valkāt tikai pirms mēneša.
Pasaulē
2015. gada 20. novembris, 13:50

Teroriste pašnāvniece Hasna dzīvojusi mūsdienīgu dzīvi, par reliģiju neinteresējās

Jauns.lv

Hasna Aitbulahena ar pašnāvnieka vesti uzspridzinājās policijas reida laikā Parīzes priekšpilsētā Sendenī, sprādziens nogalināja arī viņas brālēnu Abdelhamīdu Abaudu. Mediji ziņo, ka viņa dzīvojusi mūsdienīgu dzīvi, lietojusi alkoholu un reti apmeklējusi mošeju.

Viņas brālis Jusufs stāsta, ka Hasnai nav bijusi interese par reliģiju, viņa nekad nav lasījusi Korānu un musulmaņu drēbes sākusi valkāt tikai pirms mēneša.

Anglijas laikraksts "The Sun" ziņo, ka Hasna bijusi īsts "ballīšu zvērs". Viņai, sava ģērbšanās stila dēļ bijusi iesauka "kovbojmeitene". 26 gadus vecā sieviete bijusi ļoti ekstraverta, daudz lietojusi alkoholu un pat izbalinājusi savus matus blondus, turklāt viņai nav bijusi nekāda interese par reliģiju.

Hasnas mātes kaimiņi, kuri dzīvo Parīzes priekšpilsētā, pastāstīja, ka jaunajai sievietei bijusi grūta bērnība un daļu no savas dzīves viņa pavadījusi audžuģimenēs.

Skolas laiku draudzene vārdā Hemisa stāsta, ka Hasna skolā bijusi parasta meitene.Viņai neesot bijušas problēmas ar mācībām un sekmes bijušas labas. Grūti laiki jaunietei sākušies, kad nācies pārcelties no vienas audžuģimenes pie citas. Arī Hemisa apstiprina, ka  Hasna Aitbulahena bijusi īsta "ballīšu meitene", viņa vēl nesen iedzērusi un pat smēķējusi marihuānu.

26 gadus vecā marokāņu imigranta meita bijusi policijas uzraudzībā, jo viņas vārds figurējis sakarā ar narkotiku tirdzniecību. Francijas varasiestādes pirms reida noklausījušās viņas telefonsarunas, tādējādi atklājot teroristu slēptuvi.

Pirms uzspridzināšanās sieviete sākusi raudāt un arābu valodā izkliegusi, ka "Dievs ir dižens".

Aculiecinieks Kristans stāsta par redzēto pēc Hasnas Aitbulahenas uzspridzināšanās.

"Logi nodrebēja. Daudzas lietas no dzīvokļa tika izsviestas uz ielas, arī cilvēka ķermeņa daļas. Varēja redzēt daļas no galvas, ādas, ribām..."

Kasjauns jau ziņoja, ka Francijas policijas specvienības trešdienas rītā uzbruka dzīvoklim Sendenī, kur mitinājušies Abauds un Aitbulahena. Parīzes prokurors Fransuā Molins atklāja, ka arestēti septiņi cilvēki. Trīs no viņiem arestēti dzīvoklī, kas tika ielenkts, bet divi tika aizturēti netālu. Arestēta arī persona, kas sagādājusi aizdomās turamajiem šo mītni. Policija paziņojusi, ka operācijas laikā tika nogalināti trīs teroristi. Viegli ievainoti arī pieci policisti, bet reida laikā gājis bojā 7 gadus vecais policijas beļģu aitu šķirnes suns vārdā Dīzels.

Nogalinātais 27 gadus vecais terorists Abdelhamīds Abauds Parīzē organizēja 13.novembra teroraktus, kuros gāja bojā 132 cilvēki.

Pašnāvnieces pēdējie vārdi sarunā ar policiju - video:

Policijas apšaudes laikā pašnāvniece uzspridzinās - video:


Kasjauns.lv/Foto: Vida Press