Krievija piedāvā Francijai kucēnu - nogalinātā suņa Dīzela vietā
Kucēns ir nosaukts Krievijas tautas teikas varoņa Dobriņas Ņikitiča, kurš pazīstams ar savu spēku, labestību un drosmi, vārdā. Viņu piedāvāts nosūtīt bojāgājušā Dīzela vietā.
Pasaulē
2015. gada 21. novembris, 18:13

Krievija piedāvā Francijai kucēnu - nogalinātā suņa Dīzela vietā

Jauns.lv

Krievija piedāvājusi nosūtīt vācu aitu suņa kucēnu Francijai, tādā veidā izrādot solidaritāti pēc tam, kad policijas suns tika nogalināts reidā pret džihādistiem, kas saistīti ar teroraktiem Parīzē.

Krievijas iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs paziņoja, ka ir nosūtījis vēstuli savam Francijas kolēģim Bernāram Kaznēvam, piedāvājot nosūtīt kucēnu Dobriņu, kurš varētu aizstāt beļģu aitu suni Dīzelu, kas trešdien tika nogalināts plašajā reidā Parīzes ziemeļos.

Kolokoļcevs norādīja, ka "solidaritātes apliecinājumam Francijas iedzīvotājiem un policijai" Krievija piedāvā kucēnu, kas "policijas dienestā spēs ieņemt speciālajā operācijā teroristu neitralizēšanai nogalinātā suņa Dīzela vietu".

Kucēns ir nosaukts Krievijas tautas teikas varoņa Dobriņas Ņikitiča, kurš pazīstams ar savu spēku, labestību un drosmi, vārdā.

Krievijas Iekšlietu ministrija piektdien publiskoja fotogrāfijas un video, kurā redzams kucēns, kurš spēlējas ar bumbu. Sestdien divus mēnešus veco kucēnu rādīja Krievijas valsts televīzija. Pirms došanās uz Franciju sunim būs jāveic medicīniskās pārbaudes un jāiziet karantīna.

Maskavas policijas īpašo spēku vienības kontā "Instagram" redzami divi kinologi ar nozīmītēm "Je Suis Diesel" ("Esmu Dīzels"), pieminot septiņus gadus veco suni, kurš gāja bojā reidā trešdien Parīzē, kas bija vērsts pret 27 gadus veco marokāņu izcelsmes Beļģijas pilsoni Abdelhamidu Abaaudu, kurš tiek turēts aizdomās par Parīzes teroraktu organizēšanu.

Septiņi no reida laikā aizturētajiem cilvēkiem sestdien atbrīvoti, bet tā laikā trīs cilvēki gāja bojā.

13.novembrī Parīzē notika vairāki terorakti, kuros kopumā gāja bojā 130 cilvēku. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts" ("Daesh").

BNS/ Foto: Twitter, AFP/LETA