Francijas ķīlnieku drāma ir beigusies; gūstā saņemtie cilvēki atbrīvoti. FOTO
Pēc neoficiālām ziņām, ķīlnieku vidū bijuši arī bērni. Ap pusnakti parādījās ziņas, ka gūstā saņemtie cilvēki ir atbrīvoti un viens no uzbrucējiem aizturēts.
Pasaulē
2015. gada 24. novembris, 22:31

Francijas ķīlnieku drāma ir beigusies; gūstā saņemtie cilvēki atbrīvoti. FOTO

Jauns.lv

(ziņa papildināta 25.11. pl. 00:36) Otrdienas vakarā Francijas ziemeļu pilsētā Rubē (Roubaix), netālu no robežas ar Beļģiju, risinājās ķīlnieku krīze. Notikusi apšaude, vairāki cilvēki ir ievainoti, ziņo BBC. Ap pusnakti paziņots, ka gūstā saņemtie cilvēki ir atbrīvoti un viens no uzbrucējiem aizturēts.

AFP informēja, ka vairāki bruņoti cilvēki bija sagrābuši ķīlniekus. Pēc neoficiālas informācijas, tā varētu būt bankas aplaupīšana, tātad incidents, visticamāk, nav saistīts ar nesenajiem teroristu uzbrukumiem Parīzē un īstenotajām antiteroristiskajām operācijām Francijā un Beļģijā. Uz notikuma vietu devušās īpašās policijas vienības.

„Reuters” ziņoja, ka ķīlnieki, visticamāk, ir bankas priekšnieks un viņa ģimenes locekļi. Tāpat arī Reuters apstiprina, ka šis incidents nav saistīts ar teroraktiem Parīzē.

Francijas RTL vēstīja, ka policija ir ielenkusi teritoriju, dzirdami šāvieni. Laikraksts „La Voix du Nord“ savukārt informēja, ka ķīlnieku sagrābēji ir bruņoti ar Kalašņikova tipa automātiem. Ķīlnieku drāma sākusies apmēram pulksten 19 pēc vietējā laika. Ap pusnakti parādījās ziņas, ka gūstā saņemtie cilvēki ir atbrīvoti un viens no uzbrucējiem aizturēts.

Kasjauns.lv / Foto: AFP/LETA

Tēmas