Aizkustinošā ceremonijā izvada 28 gadus veco Valēriju - vienīgo itālieti, kura tika nošauta Parīzes slaktiņā. FOTO
Studentes Valērijas zārku veda gondolā pa Lielo Venēcijas kanālu. Attēlā apakšā: mirušās sievietes tēvs, māte un brālis.
Pasaulē
2015. gada 25. novembris, 09:44

Aizkustinošā ceremonijā izvada 28 gadus veco Valēriju - vienīgo itālieti, kura tika nošauta Parīzes slaktiņā. FOTO

Jauns.lv

Jaunās sievietes puķēm klāto zārku līdz katedrālei veda pa Venēcijas Lielo kanālu, tūkstošiem cilvēku noskatoties braucienā. Vēlāk gondoljēri šķirstu uz pleciem aiznesa līdz Svētā Marka laukumam, kur ļaužu pūļi atvadījās no Valērijas Solesinas. 28 gadus vecā sieviete bija viens no apšaudes upuriem Bataklana koncertzālē; vienīgā Itālijas pilsone no kopumā 130 teroraktu upuriem Parīzē 13.novembrī.

Gondoljēri airēja viņas šķirstu pa Venēcijas kanālu, lai to nogādātu Svētā Marka laukumā, kur pulcējās gan Solesinas paši tuvākie, gan Itālijas prezidents un aizsardzības ministre, gan arī vairāki tūkstoši vienkāršo pilsoņu, kas vēlējās atvadīties no Itālijas pilsones, kuras dzīve traģiski aprāvās 28 gadu vecumā. Valērija Solesina tika nošauta Bataklana koncertzālē netālu no ieejas. Viņa koncertu apmeklēja kopā ar savu draugu, kurš apšaudē necieta.

Valērijas ģimene vēlējās, lai bēres būtu publiskas un notiktu saulainā rītā. Tāds Venēcijā bija 24.novembris. Skanot bazilikas zvaniem, katedrāles priekšā sanākušie atvadījās no psiholoģijas doktorantūras studentes. Pēc atvadām izrotāto zārku iecēla atpakaļ gondolā un aizveda jauno sievieti līdz kapsētai.

 Kasjauns.lv/Foto: Reuters