Pretterorisma operācijā Ungārijā aiztur cilvēkus ar sprāgstvielām un atrod spridzekļu laboratoriju. VIDEO
Pēc aizdomīgo braucēju aizturēšanas tika veikta kratīšana kādā mājā, kur tika atrasta spridzekļu laboratorija ar “sprāgstvielām un ierīcēm, kas bija piemērotas ļoti daudzu cilvēku nogalināšanai”.
Pasaulē
2015. gada 25. novembris, 14:33

Pretterorisma operācijā Ungārijā aiztur cilvēkus ar sprāgstvielām un atrod spridzekļu laboratoriju. VIDEO

Jauns.lv

Ungārijas pretterorisma policija pagājušonedēļ aizturēja četrus cilvēkus, kas brauca uz galvaspilsētu Budapeštu ar sprāgstvielām savā automobilī, kā arī atrada masu slepkavībai izveidotu spridzekļu laboratoriju, ziņo britu aģentūra “Reuters”, atsaucoties uz pretterorisma policijas vadītāju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pretterorisma centra ģenerāldirektors Jānošs Hajdu, otrdien paziņojot par šo aizturēšanu un atradumu, atteicās izslēgt iespējamu saistību ar islāmistu kaujiniekiem.

Centrs paziņoja, ka ir pastiprināta augstāko amatpersonu apsardzība. Aizdomās turēto aizturēšana notika pagājušonedēļ, kad policija pastiprināja izmeklēšanu saistībā ar šo amatpersonu drošību, sacīja Hajdu, kurš atteicās nosaukt šīs amatpersonas.

Pēc aizdomīgo braucēju aizturēšanas tika veikta kratīšana kādā mājā, kur tika atrasta spridzekļu laboratorija ar “sprāgstvielām un ierīcēm, kas bija piemērotas ļoti daudzu cilvēku nogalināšanai”, valsts televīzijā M1 paziņoja Hajdu.

Viņš sacīja, ka policija arī aizturējusi divus cilvēkus, kuriem automašīnā bija mašīnpistoles, munīcija un klusinātāji. Vēl nav zināms, vai abas aizturēto cilvēku grupas ir saistītas.

Kad reportieri jautāja Hajdu, vai aizdomās turētajiem ir saistība ar džihādistiem, viņš sacīja: "Ļaujiet man atbildēt uz to tuvāko dienu laikā."

Hajdu atteicās izpaust aizdomās turēto identitāti, valstisko piederību un iespējamos motīvus, bet piebilda, ka šai lietai ir starptautiska dimensija.

M1 ziņoja, ka diviem no aizdomās turētajiem ir oficiāli noteikts apcietinājums, bet par pārējiem tiesa lems trešdien.

Liela daļa Rietumeiropas ir pastiprinātas trauksmes stāvoklī pēc 13.novembra Parīzes teroraktiem, kuros nogalināti 130 cilvēki un par kuriem uzņēmās atbildību džihādistu grupējums “Islāma valsts”.

Sižetas par Budapeštā aizturētajām personām - video:

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video