Turcijas armija publisko audioierakstu, kurā brīdina Krievijas bumbvedēju. VIDEO
Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju "Su-24".
Pasaulē
2015. gada 25. novembris, 22:04

Turcijas armija publisko audioierakstu, kurā brīdina Krievijas bumbvedēju. VIDEO

Jauns.lv

Turcijas armija trešdien publiskojusi audioierakstu, kurā atbilstoši tās skaidrojumam esot dzirdami brīdinājumi Krievijas bumbvedējam pirms tā notriekšanas pie Sīrijas-Turcijas robežas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Šeit runā Turcijas gaisa spēki sardzē. Jūs tuvojaties Turcijas gaisa telpai. Nekavējoties mainiet kursu uz dienvidiem," saka balss armijas publiskotajā ierakstā.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pie Sīrijas un Turcijas robežas notriekts Krievijas bumbvedējs "Su-24", uzsverot, ka lidmašīna neesot pārkāpusi Turcijas robežu.

Krievijas amatpersonu sniegtā informācija liecina, ka viens no lidmašīnas pilotiem gājis bojā, bet otru pilotu izglābusi Sīrijas armija.

Notriektā Krievijas bumbvedēja "Su-24" stūrmanis kapteinis Konstantīns Murahtins trešdien žurnālistiem paziņoja, ka brīdinājumu no Turcijas puses nav bijis un raķetes trāpījums bijis negaidīts, ekipāžai nav bijis iespējams no tās izvairīties.

"Patiesībā nekādu brīdinājumu nebija - nedz radio komunikācijā, nedz vizuāli, vispār nekāda kontakta," sacīja lidotājs.

 

Turcijas iznīcinātāja pilots, pirms notriekšanas brīdina Krievijas bumbvedēju "Su-24" - video: Turcijas iznīcinātāj notriec Krievijas bumbvedēju "Su-24" - video:
LETA/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA