Krasnojarskā nogāzies lidaparāts, desmit mirušie un 15 cilvēki ļoti smagā stāvoklī reanimācijā. FOTO
Izmeklētāji vēl mēģina noskaidrot katastrofas cēloni. Helikopters pirms lidojuma tika pārbaudīts un bija tehniskā kārtībā, un laikapstākļi bija lidojumam labvēlīgi.
Pasaulē
2015. gada 26. novembris, 15:41

Krasnojarskā nogāzies lidaparāts, desmit mirušie un 15 cilvēki ļoti smagā stāvoklī reanimācijā. FOTO

Jauns.lv

Krievijas Krasnojarskas novadā ceturtdien nogāzās helikopters “Mi-8” ar 25 cilvēkiem, no kuriem 10 gājuši bojā, bet 15 ir smagi ievainoti un nogādāti reanimācijā, paziņoja Rietumsibīrijas transporta prokuratūras preses sekretāre Oksana Gorbunova.

Helikopters “Mi-8”, kurā atradās naftas rūpniecības strādnieki, bija izlidojis no Krasnojarskas novada Igarkas pilsētas un avarēja divu kilometru attālumā šī novada Turuhanskas rajonā, ar priekšgalu ietriecoties Jeņisejas upes krastā. Ir gājuši bojā visi trīs apkalpes locekļi, kā arī septiņi no pasažieriem. Visi izdzīvojušie ir ievietoti reanimācijā Igarkas slimnīcā. Viņus evakuējot, glābējiem vajadzēja pārgriezt helikoptera apšuvumu. Helikopters veda strādniekus uz nomaļo Vankoras naftas un gāzes atradni, kur ir iespējams nokļūt tikai ar helikopteru vai ziemā arī pa aizsalušu upi. Helikopters pieder vietējai aviosatiksmes kompānijai “Turuhan”, bet Vankoras atradni pārvalda valsts naftas kompānijas “Rosņeftj” meitsabiedrība.

BNS/Foto: Reuters

Tēmas