Parīzes teroraktos izmantoti ieroči, kuri nopirkti no tirgotāja Vācijā
Vācijas ieroču tirgotājs 7.novembrī pārdeva divus Kalašņikova automātus AK47 (attēlā) un divas šautenes "Zastava M70" kādam klientam Parīzē. Francijas izmeklētāji uzskata, ka šie ieroči tika izmantoti šajos uzbrukumos Parīzē..
Pasaulē
2015. gada 27. novembris, 13:43

Parīzes teroraktos izmantoti ieroči, kuri nopirkti no tirgotāja Vācijā

Jauns.lv

Četras kaujas šautenes, kas izmantotas 13. novembra Parīzes teroraktos, bija nopirktas no ieroču tirgotāja Vācijā, piektdien ziņoja vācu laikraksts “Bild”.

Atsaucoties uz Štutgartes prokuratūras dokumentiem, laikraksts vēstīja, ka šis ieroču tirgotājs 7.novembrī pārdeva abus Kalašņikova automātus AK47 un abas šautenes “Zastava M70” kādam klientam Parīzē.

"Francijas izmeklētāji uzskata, ka šie ieroči tika izmantoti šajos uzbrukumos Parīzē,” ziņoja “Bild”.

Saskaņā ar “Bild” ziņām Vācijas policija 16.novembrī aizturēja 34 gadus vecu vīrieti Sašu V. no valsts dienvidu pilsētas Magštates aizdomās par nelegālu ieroču tirdzniecību.

Aizdomās turētais tiek apsūdzēts par to, ka izplatījis ieročus slēptā tīklā “Darknet”, kas tiek izmantots gan likumīgiem, gan nelikumīgiem mērķiem, izmantojot vārdu “DW Guns”.

Četras e-pasta vēstules viņa viedtālrunī liecina, ka viņš pārdevis “četrus Kalašņikova automātus kādam arābam Parīzē”, piebilda laikraksts.

Veicot reidu aizdomās turētā mājā, policija atrada 16 citus šaujamieročus.

     


BNS/Foto: Vida Press