Francijas prezidents sola sakaut "fanātiķu armiju" FOTO
Parīzes teroraktu upuru piemiņas ceremonijā Olands solīja sakaut "fanātiķu armiju".
Pasaulē
2015. gada 27. novembris, 16:40

Francijas prezidents sola sakaut "fanātiķu armiju" FOTO

Jauns.lv

Svinīgā ceremonijā Parīzes teroraktu upuru piemiņai Francijas prezidents Fransuā Olands piektdien solījis, ka Francija nepadosies nedz bailēm, nedz naidam un darīs visu iespējamo, lai iznīcinātu "fanātiķu armiju", kas sarīkoja šo slaktiņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceremonijā Invalīdu nama pagalmā sapulcējās aptuveni 2000 cilvēku, tostarp amatpersonas un arī daži teroraktos cietušie. "Mēs nepadosimies nedz bailēm, nedz naidam. (..) Visiem jums es svinīgi solu, ka Francija darīs visu iespējamo, lai iznīcinātu fanātiķu armiju, kas pastrādāja šos noziegumus," sacīja Olands, kurš ieradās ceremonijas norises vietā, valsts himnai skanot. Uz ekrāna tika demonstrētas visu 130 teroraktos bojāgājušo cilvēku fotogrāfijas un dziedātāji izpildīja beļģu autora Žaka Brela saviļņojošo balādi "Quand on n'a que l'amour".

Olands norādīja, ka teroraktos "nozagti 130 likteņi, 130 smiekli, kas vairs nekad neatskanēs", piebilstot, ka tie nākuši no 50 vietām Francijā un 17 valstīm. Vairums upuru bija jaunāki par 35 gadiem, sacīja prezidents, norādot, ka teroristi uzbrukuši populārām Parīzes izklaides vietām, tostarp bāriem, restorāniem un koncertzālei. Olands uzsvēra, ka šie cilvēki tika nogalināti, jo reprezentēja dzīvi, Franciju un brīvību.

Atbildību par 13. un 14.novembrī notikušajiem uzbrukumiem uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts". Teroristi rīkojās "neprātīga mērķa vārdā un nodeva Dievu", sacīja Olands, piebilstot, ka Francija atbildēs uz uzbrukumiem ar dziesmām, koncertiem un šoviem. "Mēs turpināsim doties uz stadioniem," sacīja prezidents.

LETA/Foto: Reuters