Parīzē policija pret agresīviem klimata aktīvistiem pielieto asaru gāzi. FOTO
Protestētāji pauda nepatiku pret protestu ierobežojumiem, kas Parīzē ieviesti pēc 13. un 14. novembra teroraktiem.
Pasaulē
2015. gada 29. novembris, 20:20

Parīzē policija pret agresīviem klimata aktīvistiem pielieto asaru gāzi. FOTO

Jauns.lv

Francijas policija svētdien likusi lietā asaru gāzi pret agresīviem klimata aktīvistiem, kas policistiem uzbruka, apmētājot viņus ar pudelēm un citiem priekšmetiem.

Nekārtību gaitā policija aizturējusi 208 cilvēkus un 174 paturējusi apcietinājumā, paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs. Protestētāju vardarbība Parīzes centrā pelnījusi kategorisku nosodījumu, viņš uzsvēra.

Policijas specvienības lika lietā asaru gāzi, pēc tam kad neliela maskās tērptu protestētāju grupa Republikas laukumā bija sākusi saukt - "ārkārtas stāvoklis, policejiska valsts" -, šādi paužot savu nepatiku pret protestu ierobežojumiem, kas Parīzē ieviesti pēc 13. un 14. novembra teroraktiem.

Vēl pirms sadursmēm aptuveni 4500 klimata aktīvistu Francijas galvaspilsētā bija izveidojuši cilvēku ķēdi. Viens tās posms izvietojās netālu no koncertzāles "Bataclan", kur naktī uz 14.novembri tika nogalināti 90 cilvēki.

Jau divas stundas pēc tam, kad šīs akcijas dalībnieki bija izklīduši, Republikas laukumā sapulcējās kareivīgi noskaņoti aktīvisti un sāka uzbrukt specvienību policistiem.


LETA / Foto: AFP/LETA