Māte krieviete par meitu džihādisti: "Esmu dzemdējusi monstru"
Šahla lej gaužas asaras, atzīstot: viņa vairs nepazīst to cietsirdīgo būtni, par kuru pārvērtusies viņas mazā mīļā meitenīte.
Pasaulē
2015. gada 1. decembris, 21:12

Māte krieviete par meitu džihādisti: "Esmu dzemdējusi monstru"

Jauns.lv

20 gadu vecā Krievijas iedzīvotāja Fatima Džafarova ir devusies uz Sīriju un tagad atklāti slavē džihādistus, šādā veidā izpelnoties dusmas un neizpratni pašas dzimtenē. Nesen meitene publiski paudusi sajūsmu par „saviem brāļiem” džihādistiem, kas sarīkojuši Parīzes teroraktus un Sīnaja pussalā notriekuši lidmašīnu ar Krievijas tūristiem. Fatimas māte neslēpj: viņa jūtas tā, ka ir piedzemdējusi monstru, raksta „Mirror.co.uk”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Fatima ir augusi musulmaņu ģimenē, taču viņas audzināšanai nav bijis nekā kopīga ar radikālismu. Viņas māte Šahla Bočarjova atzīst – kā vien nav centusies apturēt džihādistu vervēto meitu, tomēr viss velti. Savā izmisumā māte izmantojusi pat diezgan dramatisku metodi – piesējusi meitu pie radiatora, lai vien viņa nebrauktu uz Sīriju un nekļūtu par sava vervētāja džihādista ceturto sievu, taču tas diemžēl nav izdevies.

„Es nudien neizturēšu, ja viņa kādam atņems dzīvību,” viņa raudājusi, „labāk tad mirt, nevis dzīvot kā teroristes mātei. Jo tu saproti, kādu monstru esi piedzemdējusi.”

Šahla neslēpj, ka katrai mātei būtu grūti atzīt, ka „viņas bērns ir briesmonis”.

Fatimai un viņas mammai savulaik bijušas ļoti sirsnīgas un tuvas attiecības, taču viss mainījies, kad Fatima sākusi mācīties Sibīrijā esošajā Surgutas universitātē un satikusi vervētāju, vārdā Abdullahs.

Agrāk, pēc mātes teiktā, viņas Fatimai paticis pucēties, taču pēc iepazīšanās ar Abdullahu viņa pilnībā mainījusi izskatu.

„Fatimai patika nēsāt sarkanu mēteli, īsus melnus svārciņus un baltu blūzīti. Viņai patika klasiski, lietišķa stila apģērbi.

Mana meita lietoja kosmētiku, rūpējās par savu izskatu, viņai patika rotaslietas. Fatimai bija gari, skaisti mati, par ko viņa ļoti rūpējās. Meitai bija svarīgi labi izskatīties,” atceras viņas māte.

Iepazīšanās ar Abdullahu mainījusi Fatimu ne vien vizuāli, bet arī izturēšanās ziņā. Meitene sāka nēsāt lakatu, kas aizsedza seju un matus, un vairs neatbildēja uz mātes telefona zvaniem.

Drīz vien Bočarjovas mājas durvīm pieklauvēja Abdullahs, kurš lūdza meitas roku un pastāstīja, ka trīs sievas un trīs bērni viņam jau ir. Mātes atbilde bija kategoriska – nē.

„Viņš man sacīja, ka mīl manu Fatimu, un viņa mīl viņu. Viena no esošajām sievām bija stāvoklī, kad viņš snaikstījās gar manu bērnu,” Šahla nespēj novaldīt elsas.

Viņa mēģinājusi runāt ar meitu, ceļos krizdama, lūdzās, lai nedara kļūdas un nebrauc uz Sīriju līdzi Abdullaham. Tad galēja izmisuma brīdī arī piesējusi meitu pie radiatoriem.

„Viņa man sacīja: „Mūsu brāļi atnāks un nogalinās tādus kā tevi – bezdievjus. Viņi nocirtīs galvas. Un, zini, mana sirds pat nenotrīsēs,” šos savas meitas vārdus krievu sieviete atcerēsies visu mūžu. „Tad es skatījos un viņā vairs neredzēju savu bērnu. Viņai bija manas meitas ķermenis – bez dvēseles, bez domām, bez sirds.”

Pēc tam Krievijas drošības dienests apstiprināja, ka Fatima patiešām ir devusies uz Sīriju. Bočarjova neslēpj: viņa jau vairs necer, ka meita atgriezīsies mājās dzīva no kara plosītās Sīrijas.

„Ja viņa dzīvo kopā ar to džihādistu, viņa zina pārāk daudz. Un viņš viņai neļaus dzīvai no turienes aizbraukt. Lode – tā šajā gadījumā ir dzīvības cena. Lai arī cik neizturami sāpīgi man būtu, es sev nemeloju un zinu: savu meitu es dzīvē vairs nekad neredzēšu,” teic Šahla Bočarjova.

Kasjauns.lv / Foto: ekrānuzņēmumi no Siberian Times, mirror.co.uk