Drāma Lietuvas mazpilsētā: vicemērs nošauj sievas mīļāko un izdara pašnāvību
Dramatiskie notikumi risinājušies 27.novembrī, piektdienā. Šalčininku vicemērs Andžejs Andruškevičs savā mājā nonāvējis sievas mīļāko un pēcāk nošāvies pats.
Pasaulē
2015. gada 2. decembris, 05:51

Drāma Lietuvas mazpilsētā: vicemērs nošauj sievas mīļāko un izdara pašnāvību

Jauns.lv

Lietuvas dienvidu mazpilsētu Šalčininkus pagājušajā nedēļā satricinājusi patiesi traģiska izrēķināšanās. Šalčininku vicemērs Andžejs Andruškevičs (51) nolēmis pielikt punktu sievas Nijoles neuzticībai – viņš nežēlīgi nonāvējis viņas mīļāko un pēc tam nošāvies pats.

Policija atrod divu vīriešu līķus

Kā ziņo Lietuvas portāls 15min.lt, policija apstiprinājusi, ka 28.novembrī, sestdien, vicemēra privātmājā atrasts 37 gadus vecā Darjus Masjuļa ķermenis bez dzīvības pazīmēm. Atrastajam līķim konstatēti vairāki šāvieni galvā, krūtīs, vēderā un kājās. Neilgi pēc tam mājas pagalmā atrastas arī tās īpašnieka, Šalčininku vicemēra Andžeja Andruškevica mirstīgās atliekas – likumsargi konstatējuši, ka vīrietis izdarījis pašnāvību, iešaujot sev galvā. Nāves brīdī viņš bijis 51 gadu vecs. Pēcāk izmeklētāji apstiprināja, ka traģiskais incidents noticis iepriekšējā dienā.

Izrēķināšanās iemesls – mīlas trīsstūris

Jebkādus politiskus motīvus brutālajai vicemēra rīcībai policija noliegusi uzreiz. Notikušā iemesls, visticamāk, esot bijusi gadiem ilgusi mīlas dēka. „Mēs varam teikt, ka ticamākais iemesls šim visam – mīlas trīsstūris. Šī ir galvenā versija, un saistība ar Andruškeviča darbošanos politikā šeit nav saskatīta,” notikušo komentēja Viļņas apgabaltiesas prokuratūras vadītājs Ramutis Jancevičs. Viņš arī uzsvēra, ka patiesos piektdienas notikumu apstākļus paziņos tiesu eksperti, tostarp arī to, cik šāvieni kopā izdarīti: „Šobrīd varu atklāt, ka uzsākta izmeklēšana saistībā ar Lietuvas Republikas Krimināllikuma 129.pantu par slepkavību.”

Andruškevičs bijis mednieks

Lietuvas mediji vēsta, ka Andruškeviču ģimenes krīze pilsētiņā nebija noslēpums. Kādi uzticami avoti atklājuši, ka traģisko piektdienas notikumu varētu būt „iekustinājis kāds labvēlis”, kurš pazvanījis vicemēram un paziņojis, ka viņa prombūtnes laikā, mājās, pie sievas viesojas kāds svešinieks. Andruškevičs tad arī steidzies mājās, lai stātos pretī sievas viesim. Ir zināms, ka  Andruškevičs bijis mednieks un piektdien lietojis divus ieročus. Pats sev galvā politiķis iešāvis ar Makarova tipa pistoli, taču ierocis, kuru viņš izmantojis sāncenša nogalināšanai nav noskaidrots, un policijai nav arī drošas informācijas, kas liecinātu, ka tā bijusi medību bise.

„Viņš bija inteliģents un labs cilvēks”, teic partijas biedrs

Andžejs Andruškevičs bija mazākumtautību pārstāvošās partijas „Lietuvas poļu vēlēšanu akcija” (LLRA) biedrs. Par viņa personību pozitīvi izsakās viņa partijas biedrs Zdzislavs Palevičs: „Viņš bija pieredzējis, inteliģents un labs cilvēks. Kā vicemērs viņš bija ļoti labs – atbildīgs un ļoti apzinīgs.” Šalčininku mērs Leonards Talmonts tikmēr notikušo nodēvējis par traģēdiju: „Šī ir patiesi liela traģēdija, bet tā tomēr ir arī primāri ģimenes lieta.”

Par notikušo izbrīnījušies arī politiķa ģimenes kaimiņi. „Ļoti miermīlīga ģimene –  meita mācās augstskolā, dēls joprojām iet skolā. Grūti aptvert notikušo,” izteicies kāds no blakus dzīvojošajiem. „Viņš savu sievu ļoti mīlēja. Kaimiņos dzīvojām un ne reizi vien pie viena galda sēdējām,” apgalvoja kāda cita kaimiņiene. Andruškeviču ģimenē aug arī divi bērni – meita Anna un dēls Kšištofs.

Kasjauns.lv/15min.lt/Foto: ekrānšāviņš no video, Shutterstock