Britu parlaments nobalso: jāsāk uzlidojumi "Islāma valsts" pozīcijām Sīrijā
Protestētāju pūļi pulcējās ar plakātiem, lūdzot deputātus balsot pret karošanu Sīrijā, tomēr tika nobalsots par uzlidojumu sākšanu. Pirms balsojuma premjerministrs Deivids Kemerons norādīja, ka britu izvēle ir vienkārša - izšķirties par uzlidojumu sākšanu vai arī gaidīt, kad valstij uzbruks teroristi.
Pasaulē
2015. gada 3. decembris, 08:12

Britu parlaments nobalso: jāsāk uzlidojumi "Islāma valsts" pozīcijām Sīrijā

Jauns.lv

Lielbritānijas parlaments vēlu trešdienas vakarā atbalstījis gaisa uzlidojumus teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" pozīcijām Sīrijā.

Pēc desmit stundas ilgām debatēm par uzlidojumu uzsākšanu nobalsoja 397 apakšnama deputāti, bet pret balsoja 223 likumdevēji.

Pirms balsojuma premjerministrs Deivids Kemerons norādīja, ka britu izvēle ir vienkārša - izšķirties par uzlidojumu sākšana vai arī gaidīt, kad valstij uzbruks teroristi.

Līdz šim britu lidmašīnas jau piedalījušās uzlidojumos "Islāma valsts" kaujiniekiem Irākā, taču Sīrijā briti teroristus vēl nav bombardējuši.

Pret vēl aktīvāku iesaistīšanos karadarbībā Tuvajos Austrumos iebilda opozīcijā esošo leiboristu līderis Džeremijs Korbins, taču viņš ļāva saviem partijas biedriem balsot pēc pašu ieskatiem.

Kemerona priekšlikumu atbalstīja gan viņa pārstāvētie konservatīvie, gan daļa leiboristu, gan liberāldemokrāti, gan Ziemeļīrijas unionisti.

LETA, DPA/ Foto: AFP/LETA