Obama pieļauj, ka terorisms varētu būt Kalifornijas apšaudes motīvs. FOTO
Obama: "Ir iespējams, ka tas bija saistīts ar terorismu, bet mēs nezinām. Ir arī iespējams, ka tas saistīts ar darbavietu."
Pasaulē
2015. gada 3. decembris, 20:02

Obama pieļauj, ka terorisms varētu būt Kalifornijas apšaudes motīvs. FOTO

Jauns.lv

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien norādījis, ka Kalifornijas apšaudes motīvi joprojām nav noskaidroti un runa varētu būt par terorismu vai vardarbību darbavietā.

"Mēs vēl nezinām, kādēļ šis briesmīgais notikums notika," pēc tikšanās ar savu nacionālās drošības komandu sacīja Obama.

Izmeklēšanu veic ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), un Obama norādīja, ka būs nepieciešams laiks, lai atklātu visus šāvēju plānus un motīvus.

"Ir iespējams, ka tas bija saistīts ar terorismu, bet mēs nezinām. Ir arī iespējams, ka tas saistīts ar darbavietu," viņš atzina.

Obama arī aicināja visus amerikāņus palīdzēt novērst ar ieročiem saistīto vardarbību un likumdevējus padarīt stingrāku ieroču iegūšanas procesu.

"Svarīgi, lai mēs visi, tostarp likumdevēji, redzētu, ko mēs spējam darīt, lai būtu droši, ka tad, kad cilvēki nolemj kādam kaitēt, mēs to viņiem apgrūtinām, jo šobrīd tas vienkārši ir pārāk viegli," sacīja Obama.

Prezidents arī deva rīkojumu pie valdības ēkām, vēstniecībām un armijas iestādēm līdz pirmdienai nolaist karogus pusmastā, pieminot Sanbernardīno uzbrukuma upurus.

Kalifornijas apšaudes sarīkotāju mājās atrastas sprāgstvielas un ieroči

Kalifornijas apšaudes sarīkotājiem mājās bijušas sprāgstvielas, ieroči un lieli munīcijas krājumi, ceturtdien paziņojusi policija.

Jau vēstīts, ka apšaudē trešdien Sanbernardīno, ASV Kalifornijas pavalstī, tika nogalināti 14 cilvēki un 21 ievainots.

Divus smagi bruņotos uzbrucējus - vīrieti un sievieti - policija pēc dramatiskas vajāšanas operācijas nošāva.

Uzbrucēji identificēti kā 28 gadus vecais Sjeds Rizvans Faruks un 27 gadus vecā Tašfina Malika. Viņu motīvi joprojām nav zināmi.

Sanbernardīno policijas priekšnieks Džerods Bērguans paziņoja, ka pāris acīmredzot plānojis veikt vēl vienu uzbrukumu.

Izmeklēšanu veic ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), kas pavēstījis, ka vēl ir pāragri noteikt, vai šis gadījums ir saistīts ar terorismu.

Video no notikuma vietas:

Obama par apšaudi Kalifornijā - video:


LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA