Kalifornijas terorakts ticis rūpīgi plānots. Uzbrucēji zvērējuši uzticību "Daesh" līderim. FOTO
28 gadus vecais Sjeds Faruks un viņa 29 gadus vecā sieva Tašfīna Malika iedvesmojās no ārvalstu teroristu organizācijām.
Pasaulē
2015. gada 5. decembris, 14:22

Kalifornijas terorakts ticis rūpīgi plānots. Uzbrucēji zvērējuši uzticību "Daesh" līderim. FOTO

Jauns.lv

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) Kalifornijā sarīkoto slaktiņu izmeklē kā teroraktu, parādoties liecībām, ka slaktiņa līdzdalībniece zvērējusi uzticību džihādistu grupējumam "Islāma valsts".

"Izmeklēšanā parādījušās liecības par slepkavu radikalizēšanos un iespējamu iedvesmošanos no ārvalstu teroristu organizācijām," žurnālistiem pavēstīja FIB direktors Džeimss Komijs.

Viņš piebilda, ka nav nekādu norāžu, ka 28 gadus vecais Sjeds Faruks un viņa 29 gadus vecā sieva Tašfīna Malika būtu plašāka tīkla daļa.

"Mēs esam atraduši liecības, kas ļāva mums uzzināt par rūpīgu plānošanu," paziņoja FIB direktora vietnieks Deivids Boudihs. "Ir virkne pierādījumu, kas ļauj mums teikt, ka tagad mēs izmeklējam teroraktu."

Pēc viņa teiktā, izmeklētāji pārbauda Malikas ierakstu "Facebook", kurā viņa zvēr uzticību "Islāma valsts" līderim Abu Bakram al Bagdadi un kas veikts ap trešdienas slaktiņa laiku.

Izmeklētāji izskata pāra mājās atrastos pierādījumus, lai noskaidrotu, kas viņiem licis sarīkot slaktiņu.

Jau vēstīts, ka apšaudē, ko pāris trešdien sarīkoja Sanbernardīno, tika noslepkavoti 14 cilvēki, bet 21 guva ievainojumus.

Pēc nozieguma policija Faruka un Malikas mājās atrada lielu daudzumu sprāgstvielu, ieroču un munīcijas.

Ja viņu sarīkotais slaktiņš būs bijis terorakts, tad tas būs asiņainākais šāda veida uzbrukums ASV teritorijā kopš 2001.gada 11.septembra.

   

LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA