ASV gaisa spēkiem izsīkst munīcijas krājumi uzlidojumiem "Islāma valstij"
Uzlidojumos Sīrijā un Irākā piedalās iznīcinātāji "F-15E", kuri var pielietot plašu ieroču spektru un dara to ar lielu elastību.
Pasaulē
2015. gada 5. decembris, 15:38

ASV gaisa spēkiem izsīkst munīcijas krājumi uzlidojumiem "Islāma valstij"

Jauns.lv

ASV gaisa spēki kopš uzlidojumu sākšanas džihādistu grupējumam "Islāma valsts" pirms 15 mēnešiem raidījuši vairāk nekā 20 000 raķešu un bumbu, kas novedis pie munīcijas krājumu izsīkšanas.

ASV armijai pastiprinot operāciju pret džihādistiem Sīrijā un Irākā, ASV gaisa spēki tagad izlieto munīciju ātrāk, nekā var papildināt tās krājumus, paziņoja gaisa spēku štāba priekšnieks ģenerālis Marks Velšs.

"[Bumbvedēji] "B-1" ir nometuši bumbas rekordlielos daudzumos. Kaujā piedalās [iznīcinātāji] "F-15E", jo tie var pielietot plašu ieroču spektru un dara to ar lielu elastību. Mums ir vajadzīgs finansējums, lai nodrošinātu, ka mēs esam sagatavoti ilgai cīņai," teikts Velša paziņojumā.

Uzlidojumu rezultātā ASV gaisa spēku munīcijas krājumi ir "mazāki par mūsu vēlamo mērķi", sacīja viena ASV amatpersona.

Pēc viņa teiktā, gaisa spēki lūguši papildu finansējumus raķetēm "Hellfire" un izstrādā plānus ieroču ražošanas paātrināšanai, lai varētu ātrāk papildināt munīcijas krājumus.

Amerikāņu piloti atklājuši uguni mazāk nekā pusē no Irākā un Sīrijā veiktajiem 18 000 lidojumu šī gada pirmajos desmit mēnešos, liecina jaunākie pieejamie dati. 2014.gadā piloti atklāja uguni tikai trešdaļā lidojumu.

LETA/Foto: AFP/LETA