"Šis stāsts nav tik vienkāršs"- Evelīna Ilvesa atklāj, ko domā par bijušā vīra saderināšanos ar latvieti
Bijusī Igaunijas prezidenta sieva Evelīna Ivesa komentējusi sava kādreizējā lauleņa saderināšanos ar latvieti Ievu: „Esmu priecīga, ka šī ziņa atklājās, jo tā ir atbilde uz daudziem jautājumiem, piemēram, – „kāpēc jūs tomēr izšķīrāties”.”
Pasaulē
2015. gada 8. decembris, 13:07

"Šis stāsts nav tik vienkāršs"- Evelīna Ilvesa atklāj, ko domā par bijušā vīra saderināšanos ar latvieti

Jauns.lv

Bijusī Igaunijas pirmā lēdija Evelīna Ilvesa likusi nojaust, ka viņas kādreizējā vīra, Igaunijas prezidenta jaunajās attiecībās ar latvieti Ievu Kupci meklējama atbilde uz to, kāpēc šopavasar šķirta Ilvesu laulība. Tas varētu būt nevis viņas sānsolis, bet gan Ilvesa jau labu laiku ilgstošas attiecības ar Kupci.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa bijusī laulātā draudzene Evelīna pēc ziņas par eksvīra saderināšanos ar latviešu ierēdni Ievu Kupci dalījusies pārdomās par šo vēsti, liekot noprast, ka Ilvesa jaunajās attiecībās meklējama atbilde uz jautājumu, kāpēc tika šķirta viņu laulība.

„Es esmu priecīga, ka šī ziņa atklājās, jo tā ir atbilde uz daudziem jautājumiem, kurus man pēdējo septiņu mēnešu laikā dienu no dienas uzdeva gan žurnālisti, gan daudzi paziņas, un kurus es atstāju neatbildētus. Piemēram, sākot ar tādu jautājumu „kā es nokļuvu uz tā jumta” un beidzot – „kāpēc jūs tomēr izšķīrāties”.

Es ceru, ka beidzot visiem šiem jautājumiem ir pielikts punkts, jo atbilde šodien tika paziņota sabiedrībai,” savā „Facebook” profilā pēc tam, kad publiski izskanēja ziņa par Ilvesa saderināšanos ar Kupci, ierakstījusi Evelīna Ilvesa, vēsta postimees.ee.

„Protams, katram ir tiesības ticēt, ka viens „pamests vīrietis ar salauztu sirdi” var mazāk nekā sešu mēnešu laikā pēc šķiršanās atkal saderināties. Kā pasakā! Vai gluži pretēji - šis stāsts nav tik vienkāršs un īss, kā šķiet,” spriež nu jau bijusī Igaunijas pirmā lēdija.

Savukārt Igaunijas sabiedrības dāma un „ballīšu karaliene”, portāla elu24.ee redaktore Anu Sāgima izteikusies: „Pēdējo nedēļu fotogrāfijas liecina, ka dzimis jauns iemīlējies balodīšu pāris. Es neesmu redzējusi vēl vairāk dzirkstošu, laimīgāku un ar sevi un apkārtējo pasauli apmierinātāku cilvēku kā Tomasu Hendriku Ilvesu šodien”.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pērn augustā Igaunijā izvērtās pamatīgs skandāls – 46 gadu vecā Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa kundze Evelīna uz Tallinas naktskafejnīcas „Komeet” jumta tika pieķerta skūpstāmies ar 28 gados veco Tallinā strādājošo reklāmistu, francūzi Vinsentu Arenagu. Skandāls šopavasar beidzās ar abu šķiršanos.

Pirmdien oficiāli tika paziņots, ka Ilvess saderinājies ar latvieti Ievu Kupci - Latvijas Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāju. Izskanējušas runas, ka Ilvess un Kupce ir tuvās attiecībās jau kādus divus gadus.

Šovasar pēc šķiršanās Igaunijas prezidents vairākkārt bijis redzēts romantiskos randiņos ar latvieti. Viņi kopā apmeklējuši gan vairākus koncertus Igaunijā, gan vakariņojuši divvientulībā Rīgas kafejnīcās. Igaunijas prezidents bija manāmi atplaucis un laimīgs pēc šķiršanās no iepriekšējās sievas.

Savukārt Evelīna Ilvesa visu šo laiku vairījās publiski izteikties par savas ģimenes izjukšanu un varēja manīt, ka jaunā vientuļnieces loma viņu nomāc.

Evelīna un Tomass Hendriks Ilvesi apprecējās pirms 11 gadiem. Toreizējam Igaunijas ārlietu ministram Tomasam Hendrikam Ilvesam un Tallinas laikraksta „Eesti Paevaleht” reklāmas daļas direktorei Evelīnai Intai – Lambotai tās bija otrās laulība. Ilvesam no pirmās laulības ir divi bērni – dēls Lukass (dzimis 1987. gadā) un meita Jūlija (dzimusi 1992. gadā). 2003. gadā piedzima abu kopīgā meita – Kadri Keja.

Savukārt Ieva Kupce nav precējusies, bet viņai ir dēls Ralfs Jānis, kura tēvs ir Latvijas vēstnieks Grieķijā Ivars Pundurs.

Igaunijas karstākā ziņa: prezidenta Tomasa un latvietes Ievas saderināšanās (Igaunijas TV3)
Elmārs Barkāns/Foto: president.ee, ekrānuzņēmumi no „Postimees”, „Eesti Express”, elu24.ee un ec.europa.eu, aculiecinieka foto, AFP/LETA, Lita Krone/LETA