Bēgļi Norvēģijā emocionāli pauž, ka terorismam un vardarbībai nav sakara ar patiesu ticību. VIDEO
Jau nākamajā rītā pēc Parīzes teroraktiem bēgļi Norvēģijā sapratuši, ka nepieciešams skaidri paust nostāju.
Pasaulē
2015. gada 9. decembris, 06:12

Bēgļi Norvēģijā emocionāli pauž, ka terorismam un vardarbībai nav sakara ar patiesu ticību. VIDEO

Jauns.lv

Kāda latviete, kura Norvēģijā strādā viesnīcā, ko nu apdzīvo bēgļi, dalījusies stāstā par šo cilvēku reakciju uz nesenajiem teroraktiem Francijā. Viņa stāsta, ka sākumā personāls tiešām bijis uztraukts par to, kā izvērtīsies sadzīve ar iebraucējiem, taču viņu reakcija uz asiņainajiem notikumiem Parīzē viesnīcas personālu un iemītniekus ir patiesi satuvinājusi.

„Nākamajā rītā pēc notikumiem Parīzē redzēju bariņu bēgļu centra vestibilā vērojam TV. Viņi lielā neizpratnē un šokā vēroja ziņas. Pēc brīža arī man bija skaidrs, kas noticis, un pārējie kolēģi ātri vien man visu izstāstīja,” atceras Kristīne (vārds mainīts).

Bēgļi apzinājušies, ka skaidri jāpauž sava nostāja

„Šokā bijām mēs visi, gan centra personāls, gan arī centra iemītnieki – bēgļi no Sīrijas, Irākas, Afganistānas, Somālijas, Eritrejas, Džibutijas un citām valstīm. Kristīne stāsta, ka nākamajā dienā daži uzņēmīgākie bēgļu grupas pārstāvji nāca klajā ar iniciatīvu, ka esot jārīko miermīlīga demonstrācija vai jebkādā citā veidā jāliek apkārt dzīvojošajiem vietējiem norvēģiem saprast to, ka mūsu centra iemītnieki šo šausminošo masu slepkavību nosoda un ka terorismam un vardarbībai nav sakara ar patiesu reliģiju.

„Viņi bija ieplānojuši patiesi apjomīgu demonstrāciju pret notikušo, bet tā iecere bija pārāk sarežģīta, darbietilpīga, un ļoti iespējams, ka garāmgājēji īsti nesaprastu vēstījumu un domu,” skaidro latviete Kristīne. Vēlāk kāds no centra darbiniekiem nāca klajā ar domu piedalīties #NotInMyName kustībā, kur musulmaņi iestājas pret terorismu un vardarbību.

Rezultātā tapis emocionāli spēcīgs video, kurā uz Norvēģijas viesnīcu atbraukušie bēgļi, lai arī sākotnēji nav varējuši iederēties ziemeļvalsts vietējo iedzīvotāju vidū,  nu ir skaidri parādījuši, ka ir vienoti ar pārējo pasauli un nosoda radikāļus, kuri ar vardarbību nomelno viņu kultūru un ticību.

Norvēģijā mītošie bēgļi pauž savu nostāju pret terorismu Francijā


Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no video/Video: Youtube.com