Putins atkal piemin kodolieročus. Apsver tos izmantot cīņā pret "Islāma valsti"
Putins bija ārkārtīgi apmierināts ar jaunajām raķetēm "Calibre", neaizmirsa pieminēt arī to, ka tās var tikt aprīkotas ar kodolgalviņām.
Pasaulē
2015. gada 9. decembris, 15:05

Putins atkal piemin kodolieročus. Apsver tos izmantot cīņā pret "Islāma valsti"

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins cer, ka militārās kampaņas laikā, kas vērsta pret "Islāma valsti", nevajadzēs izmantot raķetes ar kodolgalviņām. Par to liecina informācija, kas publicēts Kremļa mājaslapā.

Krievijas telekanāla "Doždj" mājaslapā apkopota informācija par Krievijas prezidenta tikšanos ar aizsardzības ministru.

Putins ar aizsardzības ministru Sergeju Šoigu pārrunāja pirmos uzbrukumus kaujiniekiem ar raķetēm "Calibre", kuras izšautas no Vidusjūrā esošās Krievijas zemūdenes "Rostova pie Donas". "Kārtējo reizi spārnotā raķete "Calibre" ir pierādījusi savu efektivitāti lielos attālumos," paziņoja Šoigu.

"Mēs ar diezgan lielu pārliecību varam sacīt, ka smagi postījumi nodarīti ieroču noliktavām un mīnu ražotnei un, protams, naftas infrastruktūrai," sacīja ministrs.

Viņš piebilda, ka Krievija pirms raķešu palaišanas informējusi par to Savienotās Valstis un Izraēlu.

Šoigu atklāja, ka pēdējo trīs dienu laikā Krievijas gaisa spēki veikuši vairāk nekā 300 uzlidojumus Sīrijas teritorijā un trāpījuši vairāk nekā 600 mērķiem.

Viņš piebilda, ka pēc prezidenta Vladimira Putina rīkojuma Krievijas bumbvedējus Sīrijas gaisa telpā pavada arī iznīcinātāji.

"Šis ir jauns, moderns un augstas precizitātes ierocis", paziņoja Putins. "Tā var tikt aprīkota kā ar parasto kaujas galviņu, tā arī ar kodolgalviņām," viņš turpina.

"Protams, cīņā ar terorismu tas nav nepieciešams, es ceru, tas nekad nebūs jādara," savu sarunu noslēdz Putins.

Krievija īsteno militāru operāciju Sīrijā jau kopš septembra beigām. Par saviem uzbrukuma mērķiem Krievija min "Islāma valsti" un citas teroristu grupas.

30. oktobrī Vladimirs Putins izdeva rīkojumu pārbaudīt un papildināt krājumus iedzīvotāju aizsardzībai, kas pasargātu no kodolieroču, ķīmiskajiem un bakterioloģiskajiem draudiem. Pirms kāda laika Putins apgalvoja, ka pretraķešu aizsardzības izvietošana pie Krievijas robežām ir drauds valsts kodolieroču potenciālam.

Krievijas zemūdene "Rostova pie Donas" izšauj spārnotās raķetes "Calibre"  - video: Kasjauns.lv/Foto: Vida Press, ekrānuzņēmums no video