Apsteidzot "Islāma valsts" līderi, par "Time" gada cilvēku kļūst Merkele
Kanclere iesaistījās ik reizes, kad Eiropu šogad apdraudēja nopietna krīze.
Pasaulē
2015. gada 9. decembris, 16:31

Apsteidzot "Islāma valsts" līderi, par "Time" gada cilvēku kļūst Merkele

Jauns.lv

Žurnāls "Time" trešdien par savu "2015.gada cilvēku" nosaucis Vācijas kancleri Angelu Merkeli, šādi cildinot viņas veikumu Eiropas parādu un imigrācijas, kā arī Ukrainas krīzes risinājumu labā.

"Par to, ka viņa prasa no savas valsts vairāk, nekā vairums politiķu uzdrīkstētos, par viņas stingro iestāšanos pret tirāniju, oportūnismu un par stabilas morālās vadības nodrošināšanu pasaulē, kurā tās trūkst, Angela Merkele ir "Time" gada cilvēks," paziņoja redaktore Nensija Gibsa.

Merkeles konkurenti uz gada cilvēka titulu bijuši džihādistu grupējuma "Islāma valsts" līderis Abu Bakrs al Bagdadi, republikāņu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Donalds Tramps, ASV kustības "Black Lives Matter" aktīvisti, kas cīnās pret nevienlīdzību pret afroamerikāņiem, un Irānas prezidents Hasans Rohani.

Kanclere iesaistījās ik reizes, kad Eiropu šogad apdraudēja nopietna krīze.

"Grieķijas bankrota perspektīva apdraudēja eirozonas eksistenci. Imigrācijas un bēgļu krīze apdraudēja atvērto robežu principu. Visbeidzot, Parīzes slaktiņš atdzīvināja refleksu aizcirst durvis, būvēt mūrus un nevienam neuzticēties."

"Merkele iesaistījās ik reizes. Vācija izglāba Grieķiju, ievērojot tās striktos noteikumus. Tā uzņēma bēgļus kā islāmistu mežonību upurus, nevis kā to pārstāvjus. Tā sūtīs uz ārzemēm karaspēku, lai cīnītos pret "Islāma valsti". Viņai var piekrist vai nepiekrist, bet viņa neizvēlas vieglu ceļu. Līderi tiek pārbaudīti vienīgi tad, kad tauta negrib sekot," raksta Gibsa.

LETA / Foto: EPA/LETA