Mazpilsētu Velsā satricina slepkavība: sabiedrībā cienīta kundze 18 gadus slēpusi sava vīra līķi
74 gadu vecumā mirusī sieviete atstājusi vairākus noslēpumus. Izmeklētāji sliecas domāt, ka viņa pagalmā slēpusi sava vīra, kurš pēdējoreiz redzēts 1997.gadā, līķi.
Pasaulē
2015. gada 11. decembris, 22:01

Mazpilsētu Velsā satricina slepkavība: sabiedrībā cienīta kundze 18 gadus slēpusi sava vīra līķi

Jauns.lv

To varētu saukt par "perfektu slepkavību" - tā par nule atklājušos noziegumu vēsta britu "Mail Online". Vietējo mīlēta kundzīte vārdā Lī Anna Sabine nesen 74 gadu vecumā nomira no vēža. Un tikai pēc tam policija viņas dārzā atrada ko šaušalīgu - plastmasas maisos savīstītu cilvēka ķermeņi, kas jau sen sācis trūdēt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā noskaidrojies, mirušās kundzes pagalmā atrastais līķis ir pašas Lī Sabinas laulātais Džons Sabins, kurš burtiski izgaisa 1997.gadā.  Detektīviem ir pamats aizdomām, ka Džonu nogalināja un dārzā nolika viņa paša sieva, kura līdz pat savas nāves brīdim šogad Bedū pilsētiņā dienvidvelsā bija mīlēta no visu vietējo iedzīvotāju puses. Džona Sabina līķi atrada trīs nedēļas pēc Lī nāves. Zīmīgi, ka sieviete nekad nebija oficiāli ziņojusi policijai par sava vīra pazušanu vai bezvēsts prombūtni. Vīrietis bija vietējais ugunsdzēsējs, kurš vienkārši pazuda 1997.gadā.

Policija uzskata, ka Džonu Sabinu nogalinājusi viņa sieva, un vīrieša līķi slēpšanas nolūkos viegli ierakusi dārzā. Lai gan Sabinam, kuram šobrīd būtu 85 gadi, bija arī bērni, visi tuvinieki bija tā atsvešinājušies, ka nav pat interesējušies, kur viņš palicis.  Lai gan cilvēka vairs nebija, nevienam no oficiālajiem dienestiem nebija informācijas, ka viņš pazudis - jo neviens par to arī neziņoja.

Vīrieša līķis pat neesot lāgā bijis aprakts, bet gan, plēvē savīstīts, noguldīts zemē, stāsta kaimiņi, kuri pirmie to atraduši pēc tam, kad kaimiņiene Lī Anna aizgāja mūžībā pēc ilgas slimības. "Tā ir mistērija. Es nespēju noticēt, kā viņš varēja tur starp mājām nogulēt visus šos gadus nemanīts," britu medijiem pauž kāda Lī kaimiņiene. Neviens no kaimiņiem vairs nespēj precīzi atsaukt atmiņā laiku, kad Džons pazudis; vienkārši nomiris, un viss. Jautājumi viņa sievai nevienam nav radušies.

Kaimiņi stāsta, ka Lī bijusi jauka sieviete un vēl nesen regulāri satikusies ar kādu vīrieti, kurš diemžēl nomiris. "Es neprasīju, kas noticis, nezinu," par pēdējo Lī vīrieti stāsta viņas kaimiņiene. Savukārt pilsētiņas vietējais frizieris, kurš nevēlējās, lai publisko viņa vārdu, sacīja, ka Leigas kundzes iespējamā saistība ar seno vīra slepkavību viņam šķiet neticama. "Mēs visi te viņu zinājām. Dēvējām par "trako Lī", jo viņai bija tādi ļoti traki smiekli. Viņa pat mēdza mums atnest dāvaniņas Ziemassvētkos," stāsta iespējamās slepkavas paziņa. Arī frizētavā visi domājuši, ka viņas vīrs Džons un vēlāk arī otrs draugs gluži vienkārši nomiruši dabiskā nāvē. Frizētavas darbinieki ar Lī nosūtīja zīmīti uz slimnīcu ar vēlējumu veseļoties, taču nākamajā dienā saņēmuši ziņu, ka viņa mirusi.

Lī Lielbritānijā savulaik ieradusies no Austrālijas vai Jaunzēlandes, - tas ir viss, ko par jauko noslēpumaino dāmu zina teikt viņas kaimiņi, taču policija domā, ka patiesībā viņa bijusi aukstasinīga slepkava. Par to, vai viņas pēdējais draugs maz ir dzīvs informācijas nav joprojām.

Kasjauns.lv/Foto: Velsas policija