Merkele aizstāv "atvērto durvju" politiku
Vācijas kanclere Angela Merkele.
Pasaulē
2015. gada 12. decembris, 21:43

Merkele aizstāv "atvērto durvju" politiku

Jauns.lv

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien publicētā intervijā kārtējo reizi aizstāvējusi savu imigrācijas politiku, kas, domājams, tiks pakļauta asai kritikai nākamnedēļ gaidāmajā viņas vadīto kristīgo demokrātu (CDU) kongresā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tomēr Merkele norādījusi, ka viņa meklē ceļus kā samazināt patvēruma meklētāju skaitu, kas ierodas Vācijā un kuru skaits šonedēļ jau pārsniedzis miljonu.

Tajā pašā laikā viņa uzsvērusi, ka "ir iluzori cerēt bēgļu problēmu atrisināt pie Vācijas un Austrijas robežas".

"Lielas bēgļu plūsmas [radītās problēmas] iespējams atrisināt vienīgi starptautiskā līmenī," intervijā laikrakstam “Augsburger Allgemeine” norādījusi kanclere.

Viņa arī aicinājusi uzlabot Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu aizsardzību, kā arī aktivizēt sadarbību ar Turciju, no kurienes Eiropā ierodas lielākā daļa sīriešu patvēruma meklētāju.

Merkele atkārtoti arī uzsvērusi nepieciešamību saglabāt Šengenas zonu. "Mēs visi augstu vērtējam brīvu cilvēku, preču un pakalpojumu kustību, un nevienai valstij Eiropā tā nav vajadzīga tik ļoti kā Vācijai," norādījusi kanclere. "Taču tā ilgtermiņā var funkcionēt vienīgi tad, ja ES robežas tiek aizsargātas."


LETA / Foto: AFP, EPA/LETA