Spridzināšanas draudu dēļ šodien slēgtas visas Losandželosas skolas
Skolas paliks slēgtas, līdz policija nebūs pārmeklējusi ēkas un pārliecinājusies par to drošību.
Pasaulē
2015. gada 15. decembris, 18:31

Spridzināšanas draudu dēļ šodien slēgtas visas Losandželosas skolas

Jauns.lv

(ziņa papildināta 20:23) Kā pavēstīja Losandželosas Apvienotā skolu rajona direktors Ramons Kortiness, elektroniski saņemti spridzināšanas draudi. Pēdējo nedēļu laikā saņemti vairāki draudi par ievietotām bumbām, taču šis raisījis pamatotas bažas.

"Drauds tika izteikts nevis vienai skolai, bet daudzām skolām šajā rajonā," paziņoja Kortiness. "Dažas detaļas attiecās uz mugursomām un pakām. Pēc apspriedēm es pieņēmu lēmumu slēgt visas skolas."

Pēc viņa teiktā, skolas paliks slēgtas, līdz policija nebūs pārmeklējusi ēkas un pārliecinājusies par to drošību.

Apvienotais skolu rajons ir otrais lielākais ASV un tur no bērnudārza līdz 12.klasei mācās 640 000 bērnu. Rajons aptver visu Losandželosu un vairāk nekā 30 mazākas pilsētas.

Ņujorkas pilsētas amatpersonas paziņoja, ka arī viņi saņēmuši tādus pašus draudus, taču ātri secinājuši, ka tie ir neīsti.

Kā pavēstīja Ņujorkas mērs Bils de Blasio, viņš ir "absolūti pārliecināts", ka skolēniem Ņujorkā nekas nedraud. Savukārt Ņujorkas policijas komisārs Viljams Bratons sacīja, ka, viņaprāt, Losandželosas amatpersonu reakcija bijusi pārspīlēta, slēdzot visas skolas.

Pēc Bretona teiktā, otrdienas rītā saņemta e-pasta vēstule no personas, kas uzdodas par džihādistu, taču vēstulē pieļautās kļūdas ļāvušas saprast, ka tie ir viltus draudi.

LETA/ Foto: Shutterstock

Tēmas