Krievijas caram Donalds Tramps šķiet spilgts un talantīgs cilvēks
ASV biznesa haizivs Tramps, kurš šobrīd cīnās par tikšanu valsts prezidenta krēslā, jau iepriekš ir izteicies, ka visnotaļ labi satiktu ar Putinu. Putins arī komplimentē pretī.
Pasaulē
2015. gada 17. decembris, 23:38

Krievijas caram Donalds Tramps šķiet spilgts un talantīgs cilvēks

Jauns.lv

Nekustamo īpašumu magnāts Donalds Tramps, kurš pašlaik ir populārākais pretendents uz izvirzīšanu par Republikāņu partijas kandidātu nākamgad paredzētajās ASV prezidenta vēlēšanās, ir spilgts un talantīgs cilvēks, ceturtdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš arī atzinīgi novērtēja Trampa pausto vēlmi uzlabot attiecības ar Maskavu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Viņš ir ļoti spilgts cilvēks, talantīgs, bez jebkādām šaubām. Nav mūsu lieta definēt viņa labās īpašības, tā ir ASV vēlētāju lieta, bet viņš ir absolūts sacensības par prezidenta amatu līderis," teica Putins ikgadējā lielajā preses konferencē.

"Viņš runā par to, ka vēlas pāriet pie cita attiecību līmeņa, ciešāka, dziļāka attiecību ar ar Krieviju līmeņa, vai mēs varam to neapsveikt? Protams, mēs to apsveicam," sacīja Putins.

Krievijas prezidents piebilda, ka "attiecībā uz iekšpolitiskām lietām, viņa izteikumiem, kurus viņš izmanto savas popularitātes palielināšanai", "nav mūsu lieta - vērtēt viņa darbu".

Telekanāls "NBC News" jūlijā ziņoja, ka Tramps paudis pārliecību, ka “ļoti labi satiktu ar Vladimiru Putinu”.

"Es domāju, ka es ļoti labi satiktu ar Vladimiru Putinu. Es vienkārši tā domāju. Cilvēki saka: “Ko jūs ar to gribat teikt?” Es domāju, ka es labi satiktu ar viņu,”  Tramps  sacīja reportieriem Lielbritānijas pilsētā Glāzgovā, kur bija ieradies uz sieviešu golfa čempionātu viņam piederošā golfa laukumā.

"Viņš (Putins) ienīst [ASV prezidentu Baraku] Obamu, Obama ienīst viņu. Mums ir neiedomājami sliktas attiecības. Hilarija Klintone bija valsts sekretāre. Viņa bija vissliktākā valsts sekretāre mūsu valsts vēsturē. Pasaule viņas valdīšanas laikā uzsprāga. Tagad viņa grib būt par prezidenti,” piebilda Tramps.

Obamas prezidentūras laikā starp ASV un Krieviju pastāv domstarpības vairākos starptautiskos jautājumos, īpaši par   Krievijas  iebrukumu Ukrainā pērn, kura dēļ ASV un sabiedrotās ir noteikušas sankcijas pret Krieviju.

BNS/Foto: AFP/LETA