Elle rūpniecības pilsētā Ķīnā: zemes nogruvums aprij ēkas, pazūd 91 cilvēks. FOTO
Zemes nogruvumā Ķīnas rūpniecības parkā pazudis 91 cilvēks, viņu meklēšana turpinās.
Pasaulē
2015. gada 21. decembris, 14:03

Elle rūpniecības pilsētā Ķīnā: zemes nogruvums aprij ēkas, pazūd 91 cilvēks. FOTO

Jauns.lv

Zemes nogruvumā, kas svētdien notika rūpniecības parkā Ķīnas dienvidos, ir pazudis bez vēsts 91 cilvēks un apraktas vairāk nekā 30 ēkas, un tas izraisīja arī gāzes eksploziju, pirmdien ziņoja valsts mediji.

Nogruvums notika Hentaiju rūpniecības parkā Šeņdžeņas pilsētā, kura atrodas pie Honkongas robežas. Glābšanas darbos pēc tā piedalījās vairāk nekā 1500 cilvēku un 104 ugunsdzēsēju mašīnas.

Nogruvumu izraisīja pēc būvdarbiem pāri palikušās zemes nepiemērota uzglabāšana, ziņoja Zemes un resursu ministrijas oficiālais laikraksts.

Zeme bija nelikumīgi sakrauta 100 metrus augstās kaudzēs vecā karjerā un pārvērtās par dubļiem stiprā lietusgāzē svētdienas rītā.

Nogruvumā tika apraktas 33 dzīvojamās un rūpnieciskās ēkas, tai skaitā divas strādnieku kopmītnes. Apmēram 900 cilvēku bija evakuēti jau pirms nogruvuma.

Tika izglābti četri cilvēki, no kuriem trīs guvuši vieglus ievainojumus.

Nogruvums arī pārrāva dabasgāzes cauruļvadu un izraisīja eksploziju, kas bija dzirdama četru kilometru attālumā.

Ķīnas prezidents Sji Dziņpins un premjerministrs Li Kecjans lika nekavējoties uzsākt glābšanas darbus. Valsts padome (ministru kabinets) izveidoja darba grupu glābšanas darbu koordinēšanai.

Novembrī zemes nogruvumā Džedzjanas provincē tika apraktas 27 mājas un gāja bojā 38 cilvēki.

BNS/Foto: Reuters