Pasaulē
2015. gada 21. decembris, 18:34

Beļģijā aiztur piecas personas saistībā ar teroraktiem Parīzē

Jauns.lv

Beļģijas policija svētdienas vakarā un pirmdien Briseles centrā un tās apkārtnē saistībā ar pagājušajā mēnesī Parīzē notikušo teroraktu izmeklēšanu veikusi kratīšanu divās adresēs un aizturējusi piecus cilvēkus, pavēstīja federālā prokuratūra.

Piecas stundas ilgušajā operācijā svētdienas vakarā netālu no tūristu iecienītā Briseles rajona piedalījās specvienību karavīri un federālā policija, norādīja varasiestādes. Tur tika pārmeklēts kāds dzīvoklis un aizturēti trīs cilvēki, tostarp divi brāļi.

Tiesa gan, amatpersonas atzina, ka operācijas gaitā nav aizturēts Salahs Abdeslams, kuru likumsargi tur aizdomās par līdzdalību Parīzes slaktiņā.

Kā vēstīja laikraksts "De Standaard", Beļģijas policija meklējusi cilvēku, kas īsi pirms Parīzes slaktiņa kontaktējies ar teroristiem.

Laikraksts "Het Nieuwsblad" vēstīja, ka teroristi Beļģijā kontaktējušies ar cilvēku, kura rīcībā bijuši divi mobilie telefoni.

Teroristi uz telefonu Beļģijā nosūtījuši īsziņu par to, ka "darbība" tiek veikta.

Izmeklētāji uzskata, ka cilvēks, kuram bija minētie tālruņi, iespējams, koordinējis Parīzes teroraktus, vēstīja "Het Nieuwsblad".

Beļģijas policija svētdien vakarā Briseles centrā veikusi operāciju, cenšoties sadzīt pēdas šim cilvēkam.

Tiesa gan, neviens no aizturētajiem nav šis cilvēks, norādīja vietējie mediji.

Otrs reids pirmdienas rītā tika veikts Briseles piepilsētā Lākenā, kur tika aizturēti divi cilvēki.

Nevienā no abām pārmeklētajām vietām sprāgstvielas vai ieroči netika atrasti.

Teroraktos Parīzē 13. un 14.novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Parīzes terorakti tika izplānoti Sīrijā, sagatavoti Beļģijā un pastrādāti ar francūžu palīdzību, uzreiz pēc slaktiņa paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

   

BNS/Foto: AFP/LETA