Pāvests savā Ziemassvētku uzrunā: "Lai Dievs dāsni atlīdzina tiem, kas palīdz bēgļiem"
Svētā Pētera laukumā Vatikānā pāvests teica savu "Urbi et Orbi" runu. Šogad akcents likts uz bēgļu jautājumu.
Pasaulē
2015. gada 25. decembris, 15:03

Pāvests savā Ziemassvētku uzrunā: "Lai Dievs dāsni atlīdzina tiem, kas palīdz bēgļiem"

Jauns.lv

Romas katoļu pāvests Francisks piektdien savā Ziemassvētku dienas vēstījumā "Urbi et Orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja Dievu atlīdzināt tiem, kuri palīdz bēgļiem un viņus uzņem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Lai Dievs atlīdzina visiem tiem, gan cilvēkiem, gan valstīm, kuri dāsni strādā, lai sniegtu palīdzību un uzņemtu daudzos migrantus un bēgļus," sacīja pāvests, stāvot uz Svētā Pētera bazilikas balkona.

Viņš aicināja sniegt "iedrošinājumu (...) visiem tiem, kuri bēg no ārkārtējas nabadzības vai kara, pārāk bieži ceļojot necilvēcīgos apstākļos un nereti pakļaujot riskam savas dzīvības".

Pāvests Francisks pauda atzinību tiem, kuri palīdz bēgļiem, "veidot cieņpilnu nākotni sev un sev dārgajiem un tikt integrētiem sabiedrībās, kuras viņus uzņem".

Savā runā pāvests arī atbalstīja ANO centienus panākt konfliktu Sīrijā un Lībijā noregulēšanu, aicināja starptautisko sabiedrību veicināt konfliktu Jemenā, Irākā un Āfrikā atrisināšanu, mudināja Izraēlu un palestīniešus atjaunot dialogu, nosodīja džihādistu grupējuma "Islāma valsts" veikto kultūras vērtību iznīcināšanu un pauda cerību, ka Ukrainā būs miers.

BNS/Foto: Reuters