Krievijā smieklīgu sodu piespriež idiotam, kurš prieka pēc saspridzināja lāci. Nepatīkams VIDEO
Incidenta galvenais varonis esot pavārs, kurš lācim devis barību, bet tad nolēmis iebarot spridzekli "prieka pēc".
Pasaulē
2015. gada 25. decembris, 21:45

Krievijā smieklīgu sodu piespriež idiotam, kurš prieka pēc saspridzināja lāci. Nepatīkams VIDEO

Jauns.lv

Krievijas varasiestādes piespriedušas 3000 rubļu (39 eiro) lielu soda naudu būvniecības uzņēmuma "RusAlyansStroi" darbiniekam, kurš Vrangeļa salā, Galējos Ziemeļos, saspridzinājis leduslāci, piektdien vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Atbilstoši vienai notikušā versijai uzņēmuma darbinieks leduslācim ēdiena vietā pasviedis spridzekli. Incidenta videoieraksts tika publicēts tīmeklī un sabiedrībā izraisīja plašu rezonansi. Video redzams, kā agonijā mokās lācis, kuram no mutes līst asinis. "RusAlyansStroi" Vrangeļa salā veic Aizsardzības ministrijas objektu būvniecību. Krievijas dabas resursu ministrs Sergejs Donskis pieprasījis, lai federālās varasiestādes veic "aukstasinīgās slepkavības" izmeklēšanu, teikts paziņojumā ministrijas mājaslapā.

Tomēr vietējās varasiestādes atzinušas - nav nekādu pierādījumu, ka lācis nomiris. "Polārlāči ir ļoti izturīgi dzīvnieki, bet trauma, ko radījusi pirotehnika, var arī neizraisīt šāda liela plēsēja nāvi," ziņu aģentūra citē Vrangeļa salas rezervāta direktoru Aleksandru Skripņiku. Vīrietis esot lācim sviedis ar petardi, lai to aizbiedētu, bet dzīvnieks to apēdis, skaidroja Skripņiks. Šie notikumi risinājušies 8.novembrī netālu no uzņēmuma "RusAlyansStroi" darbinieku mājām.

Nākamajā dienā rezervāta darbinieki lāci meklējuši 100 kilometru rādiusā, bet nav varējuši to atrast. Tiesa gan, Skripņika apgalvojumi ir pretrunā ar telekanāla "Ren TV" pārraidē minētajām liecībām. Telekanāls citē vietējos iedzīvotājus, kas liecinājuši - incidenta galvenais varonis esot pavārs, kurš lācim devis barību, bet tad nolēmis iebarot spridzekli "prieka pēc".

Cietusī bijusi lācene ar mazu lācēnu, kas uz apmetni atnākusi barības meklējumos. Leduslāči Krievijā ir aizsargājami dzīvnieki, un pasaulē viņu nav palicis vairāk par 25 000, vēsta "Interfax".

Nofilmētais video (brīdinām - nepatīkami skati)

LETA/Foto: Video