Krievija par Ņemcova slepkavības pasūtītāju atzīst bijušo čečenu virsnieku
Boriss Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā uz tilta Maskavas centrā līdzās Kremlim.
Pasaulē
2015. gada 29. decembris, 16:27

Krievija par Ņemcova slepkavības pasūtītāju atzīst bijušo čečenu virsnieku

Jauns.lv

Krievijas Izmeklēšanas komiteja par opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavības pasūtītāju uzskata Čečenijas promaskavisko bruņoto spēku bataljona "Sever" bijušo virsnieku Ruslanu Muhudinovu, teikts komitejas otrdien izplatītajā paziņojumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pret viņu un "citām nenoskaidrotām personām" tiks izdalīta atsevišķa krimināllieta.

Otrdien apsūdzības galīgajā redakcijā tika izvirzītas pieciem domājamajiem slepkavības izpildītājiem - Zauram Dadajevam, Anzoram un Šadidam Gubaševiem, Temirlanam Eskerhanovam un Hamzatam Bahajevam.

Viņi tiek apsūdzēti pasūtījuma slepkavībā organizētas grupas sastāvā, kā arī par nelikumīgu šaujamieroču iegūšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu un glabāšanu.

"Kriminālvajāšana pret vēl vienu līdzzinātāju - Beslanu Šavanovu - pārtraukta 2015.gada novembrī nereabilitējošu iemeslu dēļ sakarā ar viņa nāvi, uzspridzinoties Groznijā aizturēšanas laikā," teikts paziņojumā.

Līdz pēdējam brīdim Muhudinovs tika uzskatīts par slepkavības organizētāju. Par slepkavības pasūtītāju viņš līdz šim netika nosaukts.

Ņemcovu ģimenes advokāts Vadims Prohorovs norādīja, ka Muhudinovs varēja būt "zemākā posma" organizators, bet slepkavības pasūtītāji ir "augstu stāvoši cilvēki".

Izmeklētāji par domājamo pasūtītāju nosaukuši Muhudinovu, "lai atvirzītu triecienu no Čečenijas līdera Ramzana Kadirova tuvākā loka", sacīja advokāts.

"Turklāt Muhudinovs pagaidām nav notverts, nopratināts, viņa atrašanās vieta nav zināma, tāpēc runāt par to, ka viņš ir pasūtītājs, nevar," uzsvēra Prohorovs.

Maskavas Basmannijas rajona tiesa piektdien atteicās atzīt Ņemcova nogalināšanu par politisku slepkavību.

Ziņu aģentūrai "Interfax" informēts avots atklāja, ka lietas materiālos ir atspoguļots tikai Ņemcova slepkavu savtīgais motīvs.

Boriss Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā uz tilta Maskavas centrā līdzās Kremlim.

Opozīcijas atbalstītāji vainojuši Kremli Ņemcova slepkavībā, bet Krievijas varasiestādes kategoriski noliedz jebkādu saistību ar šo lietu.

LETA / Foto: EPA/LETA