Viens no Alpos bojāgājušajiem lietuviešiem bija Kriminālpolicijas biroja vadītāja vietnieks
Ārkārtas palīdzības dienesti informēja, ka lavīna notika apmēram 3200 metrus virs Aržentjēras.
Pasaulē
2016. gada 4. janvāris, 11:43

Viens no Alpos bojāgājušajiem lietuviešiem bija Kriminālpolicijas biroja vadītāja vietnieks

Jauns.lv

Viens no Francijas Alpos svētdien bojāgājušajiem Lietuvas alpīnistiem ir Kriminālpolicijas biroja vadītāja vietnieks Artūrs Bazis, apstiprināja biroja vadītājs Rolands Kiškis.

"Ārkārtīgi laipns, jūtīgs, sirsnīgs cilvēks, kurš mīlēja dzīvi un iedvesmoja arī citus mīlēt dzīvi. Lielisks profesionālis. Izsaku visdziļāko līdzjūtību viņa tuviniekiem," sacīja Lietuvas Kriminālpolicijas biroja vadītājs.

Bazis bija Lietuvas Alpīnistu asociācijas biedrs.

Asociācijas vadītājs Sauļus Damulevičs aģentūrai BNS svētdien teica, ka viens no bojāgājušajiem ir asociācijas biedrs un ļoti pieredzējis kalnos kāpējs. Viņš teica, ka bojāgājušo tuvinieki nevēlas publiskot viņu identitāti.

Francijas plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, vēstīja, ka Alpos gājuši bojā divi Lietuvas pilsoņi - vīrietis un sieviete -, kuri bija pieredzējuši alpīnisti. Trešā persona - arī no Lietuvas -, kuru skāra lavīna, nav cietusi. Damulevičs apliecināja, ka arī šī persona ir Lietuvas Alpīnistu asociācijas, kas apvieno ap 150 cilvēku, biedrs.

Ārkārtas palīdzības dienesti informēja, ka lavīna notika apmēram 3200 metrus virs Aržentjēras svētdienas pusdienlaikā (pulksten 11 pēc Latvijas laika).

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs izplatīja paziņojumu, kurā aicināja tuvāko stundu laikā "ikvienu būt ļoti piesardzīgam lielu lavīnas risku dēļ".

Tie ir šoziem pirmie lavīnas upuri Francijas Alpos.

LETA/BNS/Foto: AFP/LETA