Čehijas prezidents: "Migrācijas krīze Eiropā ir radusies dēļ tās pakalpīgās nostājas pret migrantiem"
Čehijas prezidents Milošs Zemans: ""Musulmaņu brālība" nevar sākt karu pret Eiropu, tai nav spēka, bet tā var gatavot pieaugošu migrantu vilni un pakāpeniski kontrolēt Eiropu."
Pasaulē
2016. gada 4. janvāris, 15:21

Čehijas prezidents: "Migrācijas krīze Eiropā ir radusies dēļ tās pakalpīgās nostājas pret migrantiem"

Jauns.lv

Čehijas prezidents Milošs Zemans pirmdien paziņoja, ka bēgļi Eiropā ir ieradušies Ēģiptes islāmistu kustības "Musulmaņu brālība" darbības rezultātā.

"Es uzskatu, ka šo invāziju organizē "Musulmaņu brālība", izmantojot virknes valstu finanšu līdzekļus," Čehijas sabiedriskajam radio sacīja 71 gadus vecais prezidents.

Zemans uzsvēra, ka ir saņēmis informāciju par "Musulmaņu brālību" no diviem avotiem - no "musulmaņiem un vadošajiem arābu politiķiem".

Viņš paziņoja, ka migrācijas krīze Eiropā ir radusies tās pakalpīgās nostājas pret migrantiem un ""Musulmaņu brālības" mērķu sasniegšanas līdzekļu dēļ".

""Musulmaņu brālība" nevar sākt karu pret Eiropu, tai nav spēka, bet tā var gatavot pieaugošu migrantu vilni un pakāpeniski kontrolēt Eiropu," teica Čehijas prezidents.

Zemans decembra beigās paziņoja, ka pašreizējais bēgļu pieplūdums Eiropā ir "organizēta invāzija", un piebilda, ka jaunajiem vīriešiem no Sīrijas un Irākas vajadzētu "ņemt rokās ieročus" cīņā pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts", nevis doties bēgļu gaitās uz Eiropu.

ANO bēgļu lietu aģentūras UNHCR informācija liecina, ka Eiropā pērn ir ieradušies vairāk nekā miljons bēgļu un migrantu, vairums no tiem ir no Afganistānas, Irākas un Sīrijas.

BNS/Foto: EPA/LETA