Polijas aizsardzības ministrs aicina dubultot karavīru skaitu
2016.gadā Polijas Aizsardzības ministrija plāno izveidot trīs jaunas teritoriālās aizsardzības brigādes uz austrumu robežas un tur izvietot jau esošās vienības.
Pasaulē
2016. gada 5. janvāris, 09:46

Polijas aizsardzības ministrs aicina dubultot karavīru skaitu

Jauns.lv

Polijai ir teju jādivkāršo savu bruņoto spēku karavīru skaits, lai varētu stāties pretim militārajiem draudiem, intervijā žurnālam "Polska Zbrojna" paziņojis Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs.

Viņš atgādināja par Seima 1791.gada rezolūciju, kas ļauj karavīru skaitu palielināt līdz 100 000 un pavēstīja, ka pašreiz šis rādītājs nepārsniedz 80 000. "Vairāk nekā 200 gadus mums nav 100 000 karavīru armijas. Domāju, ka galarezultātā Polijas armijā jābūt 150 000 karavīru. Tas ir minimums, kas nepieciešams pretestībai militāriem draudiem," paziņoja Macerevičs.

Pēc viņa teiktā, 2016.gadā Polijas Aizsardzības ministrija plāno izveidot trīs jaunas teritoriālās aizsardzības brigādes uz austrumu robežas un tur izvietot jau esošās vienības. "Mēs negribam, lai armija būtu koncentrēta uz rietumu robežas, kā tas bija 1989.gadā," norādīja ministrs.

Viņš par galveno draudu drošībai Eiropā nosauca konfliktu Ukrainas austrumos. Runājot par iespējamo Polijas piedalīšanos operācijā Sīrijā, Macerevičs norādīja, ka Varšava ir gatava palīdzēt Parīzei, ja Francija atbalstīs Poliju jautājumā par NATO spēku izvietošanu tās teritorijā.

LETA / Foto: EPA/LETA