Demonstrējot bruņuvesti, Izraēlā sadurts žurnālists
Vēl mirklis un Izraēlas Pirmā kanāla žurnālists Eitams Lahovers savā miesā vairākkārt sajutīs auksto tērauda naža asmeni.
Pasaulē
2016. gada 7. janvāris, 14:13

Demonstrējot bruņuvesti, Izraēlā sadurts žurnālists

Jauns.lv

Izraēlas Pirmā kanāla žurnālists Eitams Lahovers, kurš, gatavojot sižetu, bija apvilcis jaunu bruņuvesti, lai demonstrētu tās izturību, filmēšanas gaitā netīšām sadurts, vēsta Izraēlas mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Žurnālists bija uzaicināts kameras priekšā nodemonstrēt jaunās bruņuvestes izturību, kurai vajadzētu izturēt dūrienu triecienus.

Eksperimenta partneris žurnālistam, kurš bija apvilcis bruņuvesti, vairākas reizes iedūris mugurā.

Tomēr triecieni izrādījušies pārāk spēcīgi, nazis vairākas reizes izdūries cauri bruņuvestei, radot žurnālista ķermenī nelielas brūces. Lai ievainojumus sadziedētu, tiem bija jāuzliek šuves.

Ar šādām bruņuvestēm drīzumā tiks nodrošināti Izraēlas karavīri. Vardarbības vilnī, kas pēdējo mēnešu laikā pārņēmis Izraēlu un okupētās teritorijas, palestīnieši uzbrukumos izraēliešiem bieži mēdz uzbrukt ar nažiem.

Kā Izraēlas Otrajam kanālam skaidroja Janivs Montakio, kurš bruņuvestu ražošanas uzņēmumā ieņem viceprezidenta amatu, viņš Lahoveru sadūris bruņuvestes daļā, kurā nav bijis aizsargmateriāla.

Kā tviterī apliecināja pats Lahovers, pēc tam, kad viņam uzliktas šuves, viņš no slimnīcas izrakstīts.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video