Parīzē nošautais vīrietis uzbrucis ar gaļas cirvi, līdzi bijis "Islāma valsts" karoga attēls. FOTO
Policijas sprāgstvielu eksperti pārbauda nogalinātā vīrieša drēbes. Iekšlietu ministrija pavēstīja, ka uzbrucējs kliedzis "Allahu Akbar".
Pasaulē
2016. gada 7. janvāris, 19:16

Parīzē nošautais vīrietis uzbrucis ar gaļas cirvi, līdzi bijis "Islāma valsts" karoga attēls. FOTO

Jauns.lv

Parīzē policija ceturtdien nošāva vīrieti, kurš ieradies policijas iecirknī un mēģinājis sarīkot uzbrukumu ar gaļas cirvi, paziņoja Francijas Iekšlietu ministrija.

Tuvojoties policijas iecirknim, kas atrodas etniski jauktā Parīzes ziemeļu rajonā, vīrietis saucis "Allahu akbar" ("Allāhs ir dižs").

"Ceturtdienas rītā vīrietis policijas iecirkņa pieņemšanas telpā centās uzbrukt policistam, pirms policisti viņu sašāva," pavēstīja iekšlietu ministrijas pārstāvis Pjērs Anrī Brandē.

Uz notikuma vietu tika nosūtīti sprāgstvielu eksperti. Ar izmeklēšanu saistīts informācijas avots pavēstīja aģentūrai AFP, ka uzbrucējam bijusi ierīce, kas bijusi līdzīga spridzekļu vestei, tomēr tā neesot bijusi īsta.

Lietas prokurors atklāja, ka uzbrucējam līdzi bija "mobilais telefons un papīra gabals, un kura bija uzdrukāts "Daesh" ["Islāma valsts"] karogs, kā arī arābu valodā uzrakstīts nepārprotams paziņojums".

Nogalinātais vīrietis identificēts kā Sallahs Ali no Marokas un iepriekš bijis notiesāts par zādzību, atklājis izmeklēšanai tuvu stāvošs avots.

Avots skaidroja, ka vīrieša pirksta nospiedumi sakrituši ar nospiedumiem lietā par zādzību, par ko tika notiesāts bezpajumtnieks, kurš sevi identificēja kā Sallahu Ali. Saskaņā ar šo informāciju viņš dzimis 1995.gadā Kasablankā.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs slavēja drošībnieku "ievērojamo darbu" incidenta laikā.

"Valstī, kurā draudu līmenis ir ārkārtīgi augsts, policija, žandarmi, drošības spēki (...) atrodas priekšējās līnijās," viņš sacīja.

Ziņas par uzbrukumu parādījās brīdī, kad Francijas prezidents Fransuā Olands policijas vadības mītnē noslēdza runu, pieminot pērnā gada 7.janvārī teroristu sarīkoto uzbrukumu satīriskā nedēļas laikraksta "Charlie Hebdo" redakcijā.

"Cīņā ar šiem ienaidniekiem ir būtiski, lai ikviens dienests - policija, žandarmērija, izlūkdienesti, bruņotie spēki - strādā pilnīgā harmonijā ar lielāko caurskatāmību, un, lai tie apmainās ar to rīcībā esošo informācija," viņš sacīja.

Pērn 7.janvārī teroristu uzbrukumos "Charlie Hebdo" redakcijā un ebreju lielveikalā Parīzē gāja bojā 17 cilvēki.

Savukārt 13. novembrī Parīzē un tās piepilsētā Sendenī islāmistu ekstrēmisti sarīkoja uzbrukumus, kuros kopumā gāja bojā 130 cilvēku.


BNS/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA