Pašnāvnieks ar auto ietriecas Lībijas policijas mācību centrā, nogalinot vismaz 50 cilvēkus
Eksplozijas brīdī mācību centrā atradās apmēram 300 cilvēki, lielākoties krasta apsardzes darbinieki.
Pasaulē
2016. gada 7. janvāris, 19:42

Pašnāvnieks ar auto ietriecas Lībijas policijas mācību centrā, nogalinot vismaz 50 cilvēkus

Jauns.lv

Vismaz 50 cilvēki gājuši bojā, teroristam pašnāvniekam ceturtdien ar sprāgstvielām piekrautu smago automašīnu ietriecoties policijas mācību centrā Zlitenas pilsētā Lībijas rietumos.

Aculiecinieks pavēstīja aģentūrai AFP, ka eksplozijas brīdī mācību centrā atradās apmēram 300 cilvēki, lielākoties krasta apsardzes darbinieki.

Veselības ministrijas pārstāvis Ammars Mohammeds Ammars atklāja, ka teroraktā bojā gājuši 50 līdz 55 cilvēki, bet vismaz 100 ir guvuši ievainojumus.

Līdz šim par teroraktu neviens atbildību nav uzņēmies, džihādistu grupējums "Islāma valsts" iepriekš ir sarīkojis daudzus pašnāvnieku teroraktus šajā Ziemeļāfrikas valstī.

Lībijā sākās haoss pēc tam, kad 2011.gada oktobrī tika gāzts un nogalināts ilggadējais diktators Moammars Kadafi un pēc tam divas puses sāka cīņu par kontroli valstī, kurai ir bagātīgi dabas resursi.

Lībijai ir divas valdības kopš 2014.gada augusta, kad kaujinieku alianse, kurā ietilpst islāmisti, ieņēma galvaspilsētu Tripoli, liekot starptautiski atzītajai valdībai un parlamentam bēgt uz valsts austrumiem. Tripoli ieņēmušie kaujinieki tur izveidoja savu valdību un parlamentu.

Decembrī abi karojošie grupējumi vienojās par krīzes politisku risinājumu, tomēr šo vienošanos vēl nav atbalstījuši abi konkurējošie parlamenti.

 

BNS/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA