Arī Cīrihē "tumšādaini vīrieši" Vecgada vakarā veikuši seksuālus uzbrukumus sievietēm
Jaunā gada svinības Cīrihē.
Pasaulē
2016. gada 7. janvāris, 23:11

Arī Cīrihē "tumšādaini vīrieši" Vecgada vakarā veikuši seksuālus uzbrukumus sievietēm

Jauns.lv

Vairākas sievietes Šveices pilsētā Cīrihē ir ziņojušas par seksuāliem uzbrukumiem un laupīšanām Vecgada vakarā, ceturtdien paziņoja Šveices policija, norādot, ka uzbrukumu metode ir bijusi "nedaudz līdzīga" tai, kas izmantota uzbrukumos Vācijas pilsētā Ķelnē.

Sešas sievietes ziņoja, ka viņas ielenkuši "tumšādaini vīrieši", kuri viņas aplaupījuši, apgrābstījuši un seksuāli izmantojuši, informēja policija, piebilstot, ka tas Šveicei ir netipiski liels skaits.

Policija arī norādīja, ka uzbrukumi bijuši "nedaudz līdzīgi" Ķelnē notikušajiem, aģentūrai AFP sacīja Cīrihes policijas pārstāvis Marko Kortesi. Viņš gan norādīja, ka uzbrukumu mērogs nav salīdzināms.

Ķelnē par Vecgada vakarā notikušām laupīšanām un seksuāliem uzbrukumiem, tai skaitā diviem izvarošanas gadījumiem, policijā ir vērsušās vairāk nekā 120 sievietes.

Cietušās policijai stāstījušas, ka uzbrucēji bijuši aptuveni 1000 vīriešu liels bars, tie sadalījušies grupās pa pieciem, uzbrukuši sievietēm, kā arī apzaguši viņas. Vīrieši izskatījušies "arābu vai Ziemeļāfrikas izcelsmes".

Janā gada svinības Cīrihē - video:


BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video