Spēcīgā sprādzienā Stambulas centrā desmit bojāgājušie. Brīdinām, nepatīkami FOTO
Pilsētas laukumā, kur noticis sprādziens, mētājas cilvēka ķermeņa daļas.
Pasaulē
2016. gada 12. janvāris, 12:33

Spēcīgā sprādzienā Stambulas centrā desmit bojāgājušie. Brīdinām, nepatīkami FOTO

Jauns.lv

Turcijas lielākās pilsētas Stambulas vēsturiskajā centrā, kuru ir iecienījuši tūristi, otrdien notika sprādziens, kurā gājuši bojā 10 un ievainoti 15 cilvēki, ziņoja Turcijas televīzija.

Eksplozija notika Sultanahmetas laukumā netālu no Teodosija obeliska.

Vairāki Turcijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka līdzās ārzemju tūristu grupai uzspridzinājies terorists pašnāvnieks, un ka ievainoto vidū ir vairāki tūristi no Vācijas.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans vēlāk paziņoja, ka ir noticis terorakts, kuru sarīkojis sīriešu izcelsmes spridzinātājs pašnāvnieks.

"Es stingri nosodu terorista uzbrukumu, kuru sarīkoja sīriešu izcelsmes terorists pašnāvnieks," sacīja Erdoans runā Ankarā.

Stambulas pašvaldības paziņojumā teikts, ka notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu, kas ir eksplodējis un kas sarīkojis šo sprādzienu.

Uz notikuma vietu tika nosūtītas ātrās palīdzības mašīnas un policija, vēstīja oficiālā ziņu aģentūra “Anadolu”.

Policija norobežoja notikuma vietu un neļāva cilvēkiem tuvoties, rēķinoties ar iespēju, ka varētu notikt otrs sprādziens.

Turcijas premjerministrs Ahmets Davutolu saistībā ar sprādzienu ir sasaucis par drošību atbildīgu augstu amatpersonu sanāksmi, kurā paredzēts piedalīties arī iekšlietu ministram un iekšējās drošības dienesta priekšniekam.

Vācijas Ārlietu ministrija aicināja savas valsts pilsoņus Stambulā turēties tālāk no vietām, kur ir daudz cilvēku, kā arī no tūrisma objektiem.

Stambulas galvenajā tūrisma rajonā Sultanahmetāatrodas tādi tūrisma objekti kā Topkapi pils un Zilā mošeja.


BNS / Foto: AFP/LETA, EPA/LETA