Pasaulē
2016. gada 14. janvāris, 09:22

Arī Vācijā islāmisti var sarīkot Parīzei līdzīgu asinspirti

Jauns.lv

Vācijas Iekšlietu ministrija pieļauj iespējamību, ka valstī varētu notikt līdzīgi uzbrukumi kā Parīzē, ceturtdien ziņo laikraksts "Bild".

Ministrija pieļauj, ka valsts un civilās institūcijas, to darbinieki, kā arī iedzīvotāji var kļūt par upuriem uzbrukumiem vairākas vietās un dažādās dienās, liecina "Bild" rīcībā nonākušais dokuments.

Tajā teikts, ka Vācija ir zināms mērķis džihādistu motivētai vardarbībai.

"Bild", atsaucoties uz dokumentu, vēsta, ka uzbrukumi var notikt jebkurā laikā un var līdzināties islāmistu sarīkotajai asinspirtij Parīze 13. un 14.novembrī, kad tika noslepkavoti 130 cilvēki.

Laikraksts norādījis, ka ministrijas novērtējumā par situāciju drošības jomā runāts par vairākiem iespējamajiem uzbrukumiem, kas notiktu vairākas dienas pret dažāda veida mērķiem.

Uzbrukumos varētu tikt izmantotas netradicionālas sprāgstvielas un spridzekļi, kā arī šaujamieroči un citi bīstami līdzekļi.

Pēc pašnāvnieka sarīkotā sprādziena Stambulā, kur gāja bojā desmit vācu tūristi, "Bild" otrdien ziņoja, ka šis uzbrukums licis pārvērtēt Vācijas drošības situāciju.

Ministrijas dokumentā, kas nonācis laikraksta rīcībā, secināts, ka vislielākās briesmas rada bijušie kaujinieki no tādām teroristu organizācijām kā "Islāma valsts".

Dokumentā norādīts, ka Vācijā atgriezušies vairāk nekā 300 šādu cilvēku, kurus izlūkdienesti uzskata par kaujās rūdītiem un nežēlīgiem slepkavām.

Papildus tiem Vācijas federālā policija novēro vēl 420 cilvēkus, kuri tiek uzskatīti par bīstamiem indivīdiem ar noslieci uz vardarbību.

LETA/ Foto: AFP/LETA