Indonēzijas galvaspilsētā notikuši vairāki sprādzieni; ir bojāgājušie
Policija aicinājusi iedzīvotājus palikt telpās, bažījoties, ka var notikt jauni sprādzieni.
Pasaulē
2016. gada 14. janvāris, 09:40

Indonēzijas galvaspilsētā notikuši vairāki sprādzieni; ir bojāgājušie

Jauns.lv

Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā ceturtdien notikuši vairāki sprādzieni, kuros gājuši bojā vismaz divi cilvēki, vēsta mediji.

Nogalināti arī četri uzbrucēji, tostarp divi spridzinātāji pašnāvnieki, paziņojusi policija. Abi pārējie teroristi likvidēti apšaudes laikā ar policiju.

Šobrīd policija apstiprinājusi, ka noslepkavotas divas civilpersonas, bet izskanējušās ziņas, ka starp bojāgājušajiem ir arī policisti, nav apstiprinājušās.

Iepriekš tika ziņots, ka nogalināti vismaz četri cilvēki, taču acīmredzot mediji upuru skaitā bija iekļāvuši arī teroristus.

Policija paziņojusi, ka viens no bojāgājušajiem ir ārvalstnieks, taču viņa pilsonība nav atklāta. Mediji vēsta, ka cietis esot Nīderlandes pilsonis, taču pagaidām nav zināms, vai viņš ir starp ievainotajiem vai bojāgājušajiem.

Saskaņā ar policijas datiem ievainoti desmit cilvēki - pieci policisti un piecas civilpersonas, starp kurām ir četri indonēzieši un viens ārvalstnieks.

Aģentūra AFP ziņo, ka notikuši vismaz seši sprādzieni, kam sekojusi apšaude.

Spriežot pēc mediju ziņotā, sprādzienos cietis ceļu satiksmes policijas postenis pie kāda iepirkšanās centra un kafejnīca "Starbucks", kas atrodas netālu no prezidenta pils un ANO pārstāvniecības.

"Starbucks" paziņojis, ka sprādzienā ievainots viens apmeklētājs, bet personāls nav cietis.

Drošības spēki norobežojuši teritoriju, virs kuras patrulē helikopteri, un raidorganizācija BBC ziņo, ka ielās esot redzami policijas snaiperi.

Policija sākotnēji aicināja iedzīvotājus palikt telpās, bažījoties, ka var notikt jauni sprādzieni, taču vēlāk paziņoja, ka neviena no uzbrucējiem, domājams, vairs nav starp dzīvajiem.

Iepriekš izskanējušās ziņas, ka notikuši arī citi sprādzieni citos Džakartas rajonos, izrādījušās nepatiesas.

Pagaidām nav skaidrs, kas šos uzbrukumus būtu sarīkojis.

Indonēzija ir pasaules lielākā musulmaņu valsts, un jau iepriekš tā ir piedzīvojusi islāmistu rīkotus teroraktus. Nesen valstī izsludināts trauksmes stāvoklis, jo draudus izteicis teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Šis ir pirmais plašāka mēroga uzbrukums Džakartai kopš 2009.gada sprādzieniem viesnīcās "Marriot" un "Ritz", taču policija jau labu laiku brīdināja, ka galvaspilsētai draud jauni terorakti.

LETA, AFP/REUTERS/ FOTO: AFP/LETA